septembrie 28, 2023

Sălaj: Peste cinci mii de pașapoarte eliberate în prima jumătate a anului

0

Un număr din ce în ce mai mare de cetăţeni aleg să utilizeze platforma de programare online pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare.

Centralizarea datelor Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte (SPCP) Sălaj pe trimestrul II arată faptul că din totalul de 3.599 cereri preluate, 2.265 programări, pentru 2.789 persoane, reprezentând 77,5%, au fost efectuate în sistem online, în partea dedicată judeţului nostru din platforma https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/harta/.

Tot pe platforma mai sus amintită este funcțională opțiunea ”Status pașaport”, prin care cetățenii pot verifica statdiul emiterii pașapoartelor simple electronice astfel încât să se poată prezenta pentru ridicarea documentelor de călătorie chiar mai devreme decât data programată cu ocazia depunerii cererilor, având în vederea diligențele depuse de către Direcția Generală de Pașapoarte de a expedia cât mai rapid pașapoartele simple electronice.

În primele şase luni ale acestui an, SPCP Sălaj a înregistrat 6.049 cereri de eliberare a paşapoartelor, fiind aprobate 6.719 cereri (la cererile înregistrate în Sălaj se adaugă cele primite de la consulate, ambasade şi din alte judeţe). Numărul total de paşapoarte eliberate în primul semestru din 2023 este de 5.669.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut