decembrie 2, 2022

Salaj – Peste 700.000 lei valoreaza contractul de deszapezire pentru drumurile nationale

 Marti, 12 noiembrie 2019, Institutia Prefectului Salaj a comunicat ca intreprins mai multe masuri pentru pregatirea sezonului de iarna.

rn

Inca de la inceputul lunii noiembrie, conform Institutiei Prefectului Salaj, a fost aprobat, prin ordin al prefectului Florin Florian, "Planul judetean de masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor negative ale situatiilor de urgenta specifice sezonului rece 2019 – 2020", ce cuprinde actiunile care se vor desfasura pentru protectia cailor rutiere, combaterea lunecusului si inzapezirii.

rn

“Am solicitat, inca de inceputul lunii septembrie, tuturor factorilor implicati – Sectia Drumuri Nationale, Consiliul Judetean si autoritatilor publice locale sa intreprinda si sa comunice stadiul realizarii masurilor necesare pregatirii pentru iarna, in special cele care vizeaza: elaborarea planurilor de interventie la nivelul drumurile nationale si la cele judetene pentru perioada de iarna; informari privind actiunile si masurile luate pentru asigurarea interventiilor si a operativitatii in activitatea de deszapezire si interventii pe reteaua de drumuri comunale din judet; contractarea serviciilor de deszapezire a drumurilor publice aflate in administrare; stadiul de asigurare a stocurilor de materiale antiderapante pentru combaterea poleiului si inzapezirii, necesarul de carburanti", a precizat prefectul Florin Florian, care in urmatoarea perioada ar putea fi inlocuit de Virgil {urcas.

rn

Pentru cei 273,855 kilometri de drumuri nationale, Sectia de Drumuri Nationale (SDN) Zalau are incheiat un acord, cu un contract de servicii subsecvent pentru perioada 20 octombrie 2019 – 31 martie 2020, pentru executia lucrarilor de intretinere curenta pe timp de iarna, pe reteaua de drumuri nationale de pe raza judetului Salaj. Din informatiile Graiul Salajului, contractul subsecvent s-a semnat in 22 octombrie 2019 cu firmele din Salaj, Sc Riposta Trans Srl si SC Athos Com Srl, in valoare de 727.648,00 lei fara TVA.

rn

SDN Zalau are sase baze de deszapezire – Meses, Bocsa, Jibou, Glod, Nusfalau si Zimbor si doua puncte de sprijin, la Ciumarna si Mesteacan, la limita cu judetul Maramures. La nivelul SDN Zalau s-a realizat lista cu punctele si sectoarele de drum critice, care ar putea genera situatii deosebite in cazul unor caderi mari de ninsori. La acest moment se afla in stoc 1.909 tone de sare, 45 tone de nisip si cinci tone carburant si sunt contractate un numar un numar de 42 de utilaje de deszapezire, din care trei autoutilaje proprii si 39 inchiriate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *