Peste 40 la sută dintre elevii sălăjeni care au susținut examenul de Bacalaureat au contestat notele primite și cer să le fie recorectate lucrările.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar, din totalul de 1.545 absolvenți care au susținut examenul, au depus contestații 621, adică 40,19% dintre ei.

S-au depus 253 de contestații la proba scrisă de Limba și literatura română.

La proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie) au fost depuse 174 de contestații.

Notele primite la proba la alegere a profilului și specializării au fost contestate de 179 de absolvenți, în timp ce la proba scrisă de Limba și literatura maternă s-au depus 15 contestații.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 12 iulie.

Rezultatele inițiale de la Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, au fost publicate în data de 8 iulie, la ora 11. 30. În aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18.00, cei interesați au putut depune contestațiile.

Absolvenții claselor a XII-a care au contestat rezultatul inițial au completat, semnat și depus o declarație-tip în care se menționa că au luat cunoștință faptul că nota acordată drept urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială, prin creștere sau descreștere.