Miercuri, în jurul prânzului, s-au afișat primele rezultate de la Evaluarea Națională. La nivelul județului Sălaj, nu s-a înregistrat nici măcar o medie de 10.

Au fost acordate două note de 10 curat, ambele la Limba și literatura română, unor elevi de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău.

La Matematică, cea mai mare notă a fost 9,90, fiind obținută de un elev de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

Cea mai mare medie din Sălaj, potrivit rezultatelor înainte de contestații, este 9,80 și aparține unui candidat de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, care a fost notat cu 9,70 la Limba română și cu 9,90 la Matematică.

Următoarea cea mai mare medie a fost 9,77, fiind obținută de trei candidați de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău și Colegiul Național „Silvania” Zalău.

Au mai fost două medii de 9,75, acestea fiind obținute de un candidat de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, respectiv un candidat de la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei.

În total, la nivelul județului, au fost 40 de medii egale sau peste 9,50.

Anul acesta, 1.217 copii au obținut medii egale sau peste 5. Pe de altă parte, 526 de elevi au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională.

Cea mai mică medie este 1,15 și aparține unui elev de la Școala Gimnazială nr.1 Pusta, care a fost notat cu 1,30 la Limba română și 1 curat la Matematică.