decembrie 1, 2022

Salaj- IPJ anunta sesiuni de autoaparare pentru femei

 

rn

25 noiembrie se aniverseaza "Ziua Internationala de Combatere a Violentei impotriva Femeilor"

rn

In Salaj, in perspectiva acestei aniversarii Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, Impreuna cu Echipa Intersectoriala Locala Salaj (EIL) va desfasura o campanie judeteana de prevenire a violentei domestice si a victimizarii femeilor denumita “Recunoastem, sa ne putem apara!”

rn

Politistii Impreuna cu reprezentanti E.I.L. Salaj, pana in ianuarie 2020, vor avea Intâlniri cu elevii din liceele din judet si la unitatile economice care au angajati preponderent femei.

rn

Sesiuni de autoaparare pentru femei

rn

Sunt anuntate trei sesiuni in cadrul carora, doamnele si domnisoarele interesate, vor putea invata si exersa procedee de autoaparare, menite sa scada gradul de victimizare al acestora sub indrumarea politistiilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale.

rn

in aceste demersuri, initiatorii au fost sprijiniti de catre Consiliul Judetean Salaj si Crucea Rosie- Filiala Salaj.

rn

Conform politistilor familia este locul in care se observa frecventa cea mai mare a violentelor indreptate impotriva unor categorii sociale aflate intr-un grad ridicat de vulnerabilitate (femei, copii sau persoane in vârsta).

rn

Cum sa previi violenta in familie

rn

Pentru a preveni astfel de situatii, recomandarile IPJ Salaj sunt urmatoarele:

rn

-sunati imediat la 112 când sunteti in pericol! Politisti au posibilitatea sa emita un ordin de protectie provizoriu atunci când viata, integritatea fizica ori libertatea unei persoane este pusa in pericol printr-un act de violenta domestica;

rn

-cand nu puteti fugi din casa, incercati sa va inchideti intr-o camera si sa sunati la politie;

rn

-nu va adapostiti in bucatarie! Acolo sunt cutite si alte obiecte cu care agresorul va poate rani;

rn

-spuneti copiilor sa se incuie intr-o camera sau sa fuga la vecini/rude de incredere;

rn

-in cazul in care sunteti ranita, nu ezitati sa mergeti la spital pentru un consult medical. Leziunile interne se pot agrava daca nu le tratati!

rn

Victimele violentei domestice, pot beneficia de serviciile Centrului de primire in regim de urgenta din cadrul Primariei Municipiului Zalau si a locuintei protejate din cadrul D.G.A.S.P.C. Salaj (locuinta protejata preia victimele violentei domestice din judet), care asigura gratuit, pe o perioada determinata, asistenta familiala, atât victimei cât si minorilor aflati in ingrijirea acesteia, protectie impotriva agresorului, asistenta medicala si ingrijire, hrana, cazare consiliere juridica si psihologica.

rn

Nu te lasa cuprinsa de confuzie, vinovatie sau autoculpabilizare. Nu esti tu vinovata pentru comportamentul abuziv al partenerului tau.

rn

Singurul lucru care conteaza este siguranta ta. Meriti sa traiesti fara teama! Incepe prin a cere ajutor!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *