Sălaj: Grevă la Poștă!

Angajații Poștei Române intră miercuri dimineața în grevă de avertisment, nemulțumiți de salariile pe care le primesc. În Sălaj, protestele se desfășoară între orele 08.00 și 10.00, la Oficiul Poștal din Gara Zalău.

Pentru a susține revendicările poștașilor, Blocul Național Sindical a lansat campania ,,Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”. Prin această campanie, BNS își propune să determine conducerea Companiei Naționale Poșta Română să majoreze veniturile poștașilor, peste două treimi dintre acestea fiind la nivelul salariului minim.

Primul pas este greva de avertisment de miercuri, organizată de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), membru BNS.

Blocul Național Sindical susține că, până în acest moment, în timpul procesului de negociere colectivă, conducerea Poștei Române nu a ajuns la un consens cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România.

,,Conducerea Poștei Române și directorul general Valentin Ștefan nu au fost niciodată interesați de negocierea colectivă! Valentin Ștefan nu și-a dorit încheierea unui contract colectiv de muncă cu rolul de a stabili pacea socială în cadrul companiei. Valentin Ștefan nu a participat la niciuna din sedințele de negociere colectivă, trimițând acolo persoane fără mandat. Negocierea colectivă la nivel de unitate este o obligație de la care nu se pot sustrage nici angajatorul, nici lucrătorii în toate formele lor de organizare! Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit! Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, spune Mircea Burlacu, vicepreședinte BNS.

Principalele revendicări ale poștașilor vizează o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu 5 – 10 la sută.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *