septembrie 23, 2023

Sălaj: Fără nereguli grave raportate după controalele din azile

2

Verificările făcute în azilele din toată țara nu au scos la iveală probleme deosebite în Sălaj. Cel puțin, așa reiese din datele făcute publice de Ministerul Sănătății. Nu a fost închis niciun centru, nici nu au existat beneficiari relocați.

Dintr-un număr de 216 persoane relocate din centrele sociale destinate persoanelor cu dizabilități din județele Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț, Satu-Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vrancea, 76 de persoane au necesitat internare iar restul, evaluare și urmărire medicală în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor județene.

Acestea sunt datele transmise Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică județene, după verificările și evaluările medicale de specialitate efectuate în ultima săptămână.

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat, în 10 iulie, o şedinţă de lucru cu instituţiile judeţene abilitate în demararea acţiunilor de control a centrelor rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi şi a celor destinate copiilor, de stat sau private, de pe raza judeţului Sălaj.

La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi Protecţiei Consumatorului.

Acţiunile de control s-au efectuat pe tot parcursul săptămânii trecute, de către echipe mixte formate din reprezentaţi ai tuturor instituţiilor menţionate.

Instituţia Prefectului Sălaj va centraliza, de asemenea, toate datele rezultate în urma acţiunilor de control şi le va transmite Ministerului Afacerilor Interne.

2 thoughts on “Sălaj: Fără nereguli grave raportate după controalele din azile

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut