Sălaj: Dosar penal și arme confiscate de la un clujean

Un bărbat de 42 de ani, din Cluj, s-a ales, miercuri, între Almașu și Fildu, cu un dosar penal, confiscarea armelor și dispozitivelor deținute, amendă de 5 mii de lei și anularea autorizației de deținere și folosire a armelor și munițiilor.

Acesta a fost oprit pe D.N. 1/G, între localitățile sălăjene Almașu și Fildu de Jos, de polițiștii Serviciului Rutier împreună cu polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Sălaj, care efectuau o acțiune comună de supraveghere și control al traficului rutier.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au observat pe bancheta din spate a vehiculului două arme de vânătoare, neintroduse în toc, precum și un dispozitiv de ochire pe timp de noapte, a cărei deținere este interzisă de lege.

”În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat că bărbatul este vânător autorizat și deținător legal de arme și muniții, însă acesta nu deținea autorizație de vânătoare eliberată în condițiile legii, pentru fondul cinegetic respectiv. Cele două arme de vânătoare și muniția aferentă acestora, respectiv dispozitivul de ochire pe timp de noapte au fost ridicate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase în vederea continuării cercetărilor. Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus anularea dreptului de deținere, port și folosire a armelor și a munițiilor pentru acestea”, precizează Biroul de presă al IPJ Sălaj.

Plițiștii de la Arme i-au întocmit și dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. și continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *