septembrie 30, 2022

Sălaj: Doi dascăli de nota 10 la Definitivat

După afișarea rezultatelor finale ale examenului de Definitivat, rata de promovare în județul Sălaj este de 67,5 la sută, cu aproximativ 5 procente sub media înregistrată la nivel național.

Altfel spus, din 123 de cadre didactice care au susținut examenul, 83 au promovat, iar 40 au fost sub linie.

Cadrele didactice care promovează examenul de Definitivat dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea Definitivării în învățământ, dascălul depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen (inspecția la clasă, lucrarea de portofoliu, proba scrisă). Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Anul acesta, în Sălaj, doi candidați au promovat Examenul Național de Definitivare în Învățământ cu media 10. Alți 9 candidați au reușit să obțină medii între 9,5 și 9,99.

Note cuprinse între 8 și 10 au avut 52 de dascăli.

Au obținut note între 5 și 7,99 la ediția din acest an a examenului de Definitivat 61 de candidați, în timp ce 10 dascăli au primit note sub 5.

La nivel național, rata finală de promovare înregistrată la proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ este de 73,82 la sută. 

La examenul din 2021, rata de promovare la nivelul județului Sălaj a fost cu circa 0,5 procente mai mare, dar nu a existat nicio notă de 10.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.