septembrie 28, 2023

Sălaj: De la 1 iulie plătim mai mult pentru apă și canalizare

0

Apa potabilă va fi cu 77 de bani mai scumpă, iar canalizarea va costa cu 82 de bani mai mult.

De la 1 iulie, sălăjenii vor plăti mai mult pentru serviciile de apă și canalizare.

Compania de Apă Someș S.A. a anunțat că, din prima zi a lunii viitoare, va ajusta prețurile pe care le practică.

Tariful apei potabile va fi de 5,58 lei/mc inclusiv TVA, în timp ce tariful pentru serviciul de canalizare-epurare va crește la 5,92 lei/mc inclusiv TVA.

În prezent, tarifele practicate de Compania de Apă sunt de 4,81 lei/mc cu TVA pentru apa potabilă, respectiv 5,10 lei/mc cu TVA pentru canalizare-epurare.

Asta înseamnă că apa potabilă va fi cu 77 de bani mai scumpă, iar canalizarea va costa cu 82 de bani mai mult.

“Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/02.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A. Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 400 milioane euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023. Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 108/09.06.2023. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie”, precizează conducerea Companiei de Apă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut