Sălaj: Crește numărul cazurilor de infecții respiratorii și pneumonii

Peste 1.600 de cazuri de infecții respiratorii s-au înregistrat la nivelul județului Sălaj în perioada 17-23 octombrie. Cele mai multe cazuri, 609, s-au înregistrat la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani. La grupa de vârstă 0-1 ani sunt 169 de cazuri, la grupa 2-4 ani sunt 395 de cazuri, la grupa de vârstă 15-49 de ani sunt 341 de cazuri, la grupa 50-64 de ani sunt 81 de cazuri, iar peste 65 de ani sunt 53 de cazuri.

În același interval, au fost diagnosticate 145 de cazuri de pneumonii, cele mai multe la grupa de vârstă 15-49 de ani – 45 de cazuri. Locul doi la numărul de cazuri de pneumonii îl ocupă grupa de vârstă 5-14 ani, unde au fost 30 de cazuri diagnosticate, urmat de câte 22 de cazuri la grupele de vârstă 2-4 ani, 50-64 de ani și peste 65 de ani. Alte 4 cazuri au fost înregistrate la copii cu vârsta între 0 și 1 an.

Spre deosebire de infecțiile respiratorii, unde s-au înregistrat 14 cazuri mai grave care au necesitat internare, în cazul pneumoniilor au fost spitalizați 31 de pacienți din toate grupele de vârstă.

Datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj arată că se înregistrează o creștere de 10,53 la sută a cazurilor de infecții respiratorii, în timp ce numărul cazurilor de pneumonie a crescut cu 2,12 la sută, comparativ cu săptămâna precedentă. Cazuri de gripă nu au fost depistate în această perioadă.

             

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut