Sălaj: Avem circa o sută de șomeri în plus față de luna anterioară

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM a ajuns, în luna iunie, la 4,09 la sută.

Oficial, numărul total al sălăjenilor fără serviciu a fost de 4.250 de persoane, mai mare cu 95 de persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii mai.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 620 au fost şomeri indemnizaţi şi 3630 șomeri neindemnizați. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 5 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 100 de persoane faţă de luna precedentă, precizează AJOFM.

Pe medii de rezidență, 3.519 șomeri provin din mediul rural și 731 şomeri sunt din mediul urban.

Cei mai mulţi şomeri au între 40-49 de ani (1.051), urmaţi de cei cu vârstă între 30 şi 39 ani (905), la polul opus aflându-se persoanele între 25-29 de ani (311).

Raportat la nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere de 45 la sută în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj. Şomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă 29%, iar cei cu studii universitare 2%.

La nivel național, la sfârşitul lunii iunie, rata şomajului înregistrat a fost de 2,55 la sută.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut