Sălaj: Amenzi mari și lemne confiscate de polițiști

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul IPJ Sălaj au constat o serie de nereguli în timpul verificării a două societăți comerciale și a 12 transporturi de material lemnos. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea faptică sau valorică a peste 31 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 28.375 de lei.

Un transportator de material lemnos cu sediul în Cluj s-a ales cu confiscarea a peste 6 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de peste 5.623 de lei. În timpul transportului, angajatul firmei ar fi dezactivat sistemul de localizare al dispozitivului mobil pe care se afla avizul de însoțire a materialului lemnos. Societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Un alt operator economic de profil a fost depistat în timpul inventarierii cantității de material lemnos transportat cu un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, cu 6,6 metri cubi cherestea rășinoase în plus față de volumul înscris în avizul de însoțire.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *