Sălaj: 56 de centre de examen la Evaluarea Națională

Marți, 14 iunie, este prima zi de examinare din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2021-2022.
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sălaj anunță că, la această sesiune a Evaluării Naționale s-au înscris 1.831 elevi, din 96 de unităţi de
învăţământ.

Pentru buna desfăşurare a examenelor, au fost organizate 56 de Centre de Examen, 52 de Centre de Comunicare și două Centre Zonale de Evaluare. Centrele de Evaluare sunt la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău și la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, ambele din Zalău.

Dintre cei peste 1800 de elevi înscriși, opt vor susține examenul în condiții de adaptare și de egalizare a șanselor.
”Comisia Județeană a informat Comisia Națională cu privire la aprobarea unor măsuri de adaptare a condițiilor de examen și de egalizare a șanselor pentru opt elevi. Probele scrise vor fi monitorizate audio-video și se vor desfăşura, în intervalul orar 9-11”, se arată în comunicatul ISJ Sălaj.
Marți, 14 iunie, absolvenții de gimnaziu susțin proba scrisă la Limba și literatura română; joi, 16 iunie 2022, este programată proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 23 iunie, până la ora 14:00, iar eventualele contestații vor fi depuse în zilele de 23 iunie 2022, între orele 16:00 și 19:00, și de 24 iunie 2022, între ora 8:00 și ora 12:00.
Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 24 iunie – 29 iunie 2022, rezultatele finale după soluționarea contestațiilor fiind afișate în data de 30 iunie.


Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.