Primaria orasului Simleu Silvaniei a predat la autoritatile centrale documentatia pentru construirea unei sali de sport pe strada Nicolae Balcescu. Terenul in suprafata de 3.300 de metri patrati pe care se va ridica sala de sport a fost deja predat la Compania Nationala de Investitii (CNI), care va finanta lucrarile, aportul financiar al primariei la proiect regasindu-se in suportarea costurilor pentru studiile geo-topografice necesare. „Vreau sa oferim aceasta sala de sport simleuanilor, sa poata desfasura activitati sportive in conditii decente. Avem promisiuni de la Bucuresti ca proiectul va intra pe lista de finantare si speram ca acest lucru sa se intample cat mai curand”, a declarat primarul orasului, Septimiu Turcas.
Sala de sport va fi data in administrarea unei unitati de invatamant, cel mai probabil Colegiului National „Simion Barnutiu”, dar vor beneficia de sala nu doar elevii de aici, ci si cei de la celelalte scoli. De asemenea, simleuanii care vor dori sa practice sporturi de sala vor putea folosi si ei spatiul respectiv.
Internet de mare viteza pentru 11 institutii din oras
11institutii bugetare (scoli, gradinite, colegii) din Simleu au fost interconectate intr-o retea de fibra optica de mare viteza, primaria alocand fondurile necesare acestor institutii pentru achitarea facturilor aferente serviciilor de telecomunicatii.
Aceasta interconectare, care s-a finalizat in iunie, s-a realizat in ideea de a micsora costul lunar suportat de catre bugetul local pentru serviciile de telecomunicatii (tv-cablu, telefon, internet), unitatile bugetare mai sus amintite renuntand la abonamentele contractate independent, in schimbul conectarii la fluxul metropolitan de date gestionat de catre primaria orasului. Astfel, anual, primaria va economisi mai mult de 100 de milioane de lei vechi. „Totodata, am creat premisele dezvoltarii ulterioare de utilizare a acestei retele urbane de mare viteza pentru alte aplicatii pe care le avem in vedere pentru Simleu, cum ar fi furnizarea de acces wireless public gratuit la internet si montarea de camere video in diverse locatii din oras”, a mai spus Turcas.