septembrie 28, 2023

Sala de sport din Vârșolț, inaugurată de ministrul Cseke Attila

0

După aproape cinci ani de așteptări, comunitatea din Vârșolț, în special copiii care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale Nr. 1, se bucură acum de o sală de sport nou-nouță, la standarde moderne.

Inaugurarea obiectivului a avut loc vineri, 13 ianuarie, în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, a parlamentarilor UDMR Sălaj, Sereș Deneș și Irina Kovacs, a deputatului PNL Liviu Balint, a vicepreședintelui Consiliului Județean Sălaj Robert Szilagyi, a primarilor UDMR din Sălaj și a reprezentanților comunității locale.

Finalizarea lucrărilor la sala de sport a reprezentat pentru primarul Breda Lajos ”luarea unei mari pietre de inimă”, exact cum spunea de fiecare dată când vorbea despre investițiile administrației locale, pentru că și-a dorit mult să investească pentru sănătatea copiilor și proiectul nu a fost ușor de finalizat din cauza ”ghinioanelor” apărute pe parcurs.

Demarat în anul 2017, cu o autorizație de construcție eliberată în luna august a aceluiași an și cu o valoare a lucrărilor de peste 5 milioane de lei, proiectul s-a blocat când firma care construia a rămas fără patron, după decesul acestuia, apoi a falimentat. A urmat iarăși o perioadă de licitare și de atribuire a contractului de execuție, ani în care lucrările deja executate trebuiau conservate, dar și majorări de prețuri ale materialelor de construcții. În anul 2022, Compania Națională de Investiții a reușit să atribuie contractul și lucrările au fost reluate în luna iulie a anului trecut.

Cei care s-au angajat să finalizeze lucrările au fost reprezentanții firmei Avril care au și respectat termenul de execuție, astfel că, în noiembrie, șantierul la sala de sport a dispărut, iar elevii se pot bucura de condiții moderne pentru practicarea sportului și pentru derularea de competiții sportive.

La final, valoarea lucrărilor a ajuns la aproximativ 8,3 milioane de lei, majorare cauzată și de valurile de scumpiri apărute pe parcurs.

Primarul Breda a ținut ca la inaugurare să fie prezent și ministrul Cseke Attila, astfel că a programat evenimentul în așa fel încât comunitatea locală să-i poată mulțumi oficialului în mod direct pentru sprijinul acordat acestei investiții, ca de altfel tuturor investițiilor din comuna Vârșolț.

După tăierea panglicii inaugurale, toți cei prezenți s-au bucurat de un moment pregătit cu emoție de majoretele Școlii Gimnaziale, după care a avut loc sfințirea locației și alocuțiunile invitaților.

La final, ministrul Cseke Attila și edilul comunei Vârțolț au semnat actele de predare-primire a amplasamentului, în ropotele de aplauze ale elevilor și invitaților prezenți la eveniment.

Cseke Attila: ”Rolul Ministerului Dezvoltării este de a dezvolta și comunitățile mici”

Prieten al comunității din Vârșolț, ministrul Dezvoltării a lăudat investițiile și perseverența administrației locale și a explicat celor prezenți care este rolul de facto al instituției pe care o conduce.

”Și aici sunt oameni, și aici sunt copii și trebuie să beneficieze de aceste facilități. Prin urmare și această investiție face parte din programul de construcție de săli de sport cu 180 de locuri al Ministerului Dezvoltării și eu cred că este spre binele tuturor. În primul rând pentru elevi, iar după masă pentru comunitate, pentru competiții zonale.

Acesta este rolul principal al Ministerului Dezvoltării, de a aduce dezvoltarea și în comunitățile mici, pentru că și aceste comunități trebuie să beneficieze de asemenea investiții. Sigur, nu a fost ușor să ajungem aici, a fost un drum presărat cu câteva probleme, dar, dacă ești perseverent și muncești, această zi reușești să o atingi. Eu îl felicit pe domnul primar, felicit comunitatea locală, pe colegii parlamentari, pentru că au știut să prioritizeze investițiile în așa fel încât să asigure și comunei Vârșolț și zonei adiacente o infrastructură sportivă pe care o meritau”, a spus Cseke Attila.

Sereș Deneș: ”Să scoatem copiii de la tablete, să crească viguroși”

Deputatul Sereș Deneș, familiarizat cu investițiile de la Vârșolț, cum este și firesc, i-a îndemnat pe toți să investească în astfel de proiecte pentru binele și sănătatea copiilor, dar și a adulților. A dezvăluit și faptul că a intenționat să organizeze chiar și o competiție sportivă ”old boys” la Vârșolț, iar acum există locul potrivit pentru un asemenea eveniment sportiv. Totodată, a ținut să-l felicite și să-i mulțumească ministrului Cseke Attila pentru profesionalismul și deschiderea sa în realizarea investițiilor necesare comunităților din Sălaj și nu numai.

”Nu suntem pentru prima dată în comuna Vârșolț, nu demult am inaugurat clădirea Bibliotecii și a Dispensarului uman, și iată, la scurt timp, inaugurăm sala de sport. Vârșolțul se încadrează în șirul comunităților locale moderne din județul Sălajul. Avem infrastructuă rutieră, apă, canalizare, clădiri publice moderne, școală modernă, sală de sport. În anul care a trecut – și aici domnule ministru pot doar să vă mulțumesc pentru competența cu care conduceți ministerul, că ați venit, că ne-ați ascultat problemele – din județul Sălaj sunt depuse și în etape de derulare sute de proiecte de investiții. Numai la Vârșolț sunt 14 proiecte! Niciodată nu au fost administrate cu asemenea competență. Am aflat de la domnul ministru că sunt peste trei mii de contracte semnate! Sala de sport este o realizare foarte bună. Hai să scoatem copiii de la calculator, de la tablete! Să crească sănătoși, să fie viguroși că așa vom avea comunități sănătoase. Va fi o bază și pentru copii, dar și pentru adulți. Domnule primar, felicitări și succes! Poate să vă spună oricine ce vrea, aveți realizări frumoase la nivelul comunei Vârșolț”, a precizat deputatul și președintele UDMR Sălaj, Seres Deneș, în alocuțiunea sa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut