Sahul devine disciplina optionala pentru elevii din invatamantul primar

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca sahul va fi materie optionala in scoli in invatamantul primar, incepand din anul scolar 2014 – 2015, informeaza HotNews. Disciplina se numeste „Educatie prin sah”. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a aprobat programele scolare pentru materia „Educatie prin sah”, anul I si anul al II-lea de studiu. Elevii care vor alege acest optional vor fi invatati regulile sahului si strategii de joc fie pe durata unui an scolar, fie pe durata a doi ani scolari.
Disciplina va face parte din curriculum la decizia scolii pentru invatamantul primar incepand cu anul scolar 2014 – 2015. „Elevii vor avea ocazia sa se familiarizeze cu tabla de sah, cu regulile de joc si sa decodifice semnificatia semnelor conventionale utilizate in partida de sah. Exercitiile de interpretare, observatia, simularea unor situatii de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge in cei doi ani de studiu”, informeaza Ministerul Educatiei.
Programele au fost realizate in urma consultarilor cu specialistii din cadrul Federatiei Romane de Sah. Elevii care aleg acest optional vor studia Educatie prin sah timp de o ora pe saptamana.stop_coloana
Desi Ministerul Educatiei a anuntat printr-un comunicat de presa ca disciplina optionala Educatie prin sah va face parte din curriculum la decizia scolii pentru invatamantul primar, in ordinul de ministru care aproba programele scolare se arata ca disciplina poate fi studiata atat in invatamantul primar, cat si in primii ani din invatamantul gimnazial.
Inspectorul general scolar, Gheorghe Bancea, ne-a comunicat ca, la nivelul judetului Salaj, Palatul Copiilor organizeaza un curs de sah, insa este binevenita ideea in scoli ca materie optionala. Inspectorul a mai precizat ca, in trecut, la scolile gimnaziale profesorii ii mai invatau pe elevi cum sa joace sah. Odata cu introducerea acestei materii, elevii din clasele primare se vor putea intrece in „sportul mintii”, lasand la o parte calculatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *