decembrie 2, 2022

Sabine Klimek, de la HC Zalău, in liga secundă

Pe subiectul Sabine-Karina Klimek (n. 13 martie 1991) s-a scris mult şi chiar frumos, încă de când bănăţeanca era junioară. Multiplă medaliată la Campionatele Naţionale cu LPS Banatul Timişoara şi CSS Nr. 2 Baia Mare, talentatul centru a făcut pasul către Liga Naţională la doar 18 ani, într-un sezon în care ea a şi evoluat cu HCM Baia Mare în cupele europene! Remarcată în capitala Maramureşului, Sabine Klimek a strălucit şi în tricoul formaţiei SC Mureşul Târgu Mureş, unde în anul 2015 a reuşit să devină a doua marcatoare din Liga Naţională, cu 213 goluri! Astfel, bănăţeanca reamintea că acum câţiva ani era golghetera Campionatului European de tineret!

A urmat transferul la HC Zalău… Din păcate, handbalista nu s-a acomodat foarte bine la poalele Meseşului, acolo unde a evoluat destul de puţin. În primul sezon, ea a înscris totuşi 71 de goluri, dar în campionatul trecut a marcat doar 13 goluri. “De pe banca de rezerve nu prea poţi da goluri”, spunea cineva. În această vară, jucătoarea se afla la final de contract cu gruparea sălăjeană şi cele două părţi nu au mai discutat o nouă înţelegere şi Klimek se desparte de HC Zalău după două sezoane. stop_coloana

Deşi mai avea şi alte oferte, jucătoarea în vârstă de 26 de ani a luat o decizie cel puţin interesantă, deoarece Klimek a revenit acasă şi cel puţin un sezon va îmbrăca tricoul formaţiei CSU de Vest Timişoara, care în ultima stagiune a ocupat doar locul 7 în Divizia A!

Printr-o campanie de achiziţii importantă, gruparea de pe Bega speră să promoveze în Liga Naţională, deşi bătălia va fi una acerbă.

“Sunt foarte fericită că joc pentru prima oară ACASĂ, pentru Timişoara la nivel de senioare. Sper să ajut cât mai mult echipa pentru a ne îndeplini obiectivul”, a declarat Sabine Klimek pentru Sportul Sălăjean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *