Sa nu mai punem in Romania lupul paznic la oi si nici magarul in fruntea turmei

43
2636
Sa nu mai punem in Romania lupul paznic la oi si nici magarul in fruntea turmei

Duminica, 19 mai, la cea de-a 53-a editie a cunoscutului eveniment devenit traditie in Salaj "Masurisul oilor" de la Pria, la care au participat peste 5.000 de oameni, a fost prezent un adevarat desant liberal, in frunte cu presedintele PNL, Ludovic Orban, europarlamentarul Daniel Buda, liderul national al femeilor liberale, Florica Chereches, presedintele PNL Salaj, Lucian Bode, si alti lideri judeteni ai liberalilor.

Varfurile PNL au interactionat cu publicul si le-a prezentat programul PNL pentru viitorul Uniunii Europene, proiecte si informatii despre rezultatele obtinute pana in prezent de europarlamentarii liberali.
Presedintele PNL, Ludovic Orban, sa adresat de la tribuna miilor de participanti cu indemnul "Mergeti la vot si spuneti "Da!" pentru stoparea coruptiei".
"Va veni si vremea aceea in care vom putea vinde lana sau vom putea vinde produsele in supermarketuri si noi sa castigam mai mult decat castiga supermarketurile. Va veni vremea in care munca va fi apreciata si va fi rasplatita cu roade adevatare. Daca muncim in amonte, mulgem oile, facem branza, facem cas, daca vine cineva si ne fura casul si branza, il iertam? Eu zic ca nu. Cam asta vor unii care s-au cocotat in capul trebii, sa fie iertati dupa ce au bagat mana in putina si au luat branza, laptele, casul de la cei care muncesc. Si de aceea va rog sa va duceti pe 26 mai si sa spuneti DA la intrebarea daca sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii celor care au savarsit fapte de coruptie. Pentru ca in tara asta nu putem sa dam liber la furat. Va mai rog ceva, sa nu mai punem lupul paznic la stana, sa nu mai punem magarul sa mane oile. Trebuie sa avem grija sa privim adanc in sufletul fiecarui om care ne cere votul, sa-i alegem numai pe aceia cu frica lui Dumnezeu, pe aceia corecti, pe aceia cinstiti, pe aceia care au un pic de compasiune si de sensibilitate pentru problemele oamenilor. Pe aceia care spun intr-adevar adevarul si, cand ajung in functie, devin slujitorii oamenilor", a spus multimii presedintele PNL, Ludovic Orban.

Presedintele PNL Salaj, Lucian Bode, le-a explicat fermierilor ca UE si fondurile europene le pot asigura dezvoltarea

Liderul PNL Salaj, deputatul Lucian Bode, a subliniat in cuvantul sau de la Masurisul oilor atat importanta romanismului, cat si importanta apartenentei la Uniunea Europeana.
"Vin in fiecare an, de peste 20 ani, aici, la sarbatoarea Masurisul oilor de la Pria. Vin cu aceeasi bucurie in suflet si, daca ma va tine Dumnezeu sanatos, voi veni si anul viitor si peste ani, cand nu este an electoral, pentru ca aceasta sarbatoare nu apartine nici unei institutii, nu apartine nici unui partid politic. Mesajul meu este adresat micilor producatori, micilor fermieri. Oameni buni, va indemn, in primul rand, sa ramaneti statornici in credinta dumneavoastra. Fiind intr-o campanie electorala mai agitata, este posibil ca astazi sa intalniti diferite culori care o sa va spuna ca de astazi oile dumneavoastra, fiecare, o sa aiba patru miei, iar vacile dumneavoastra vor avea cinci vitei. Va rog sa ramaneti statornici in credinta dumneavoastra, in pastrarea identitatii neamului romanesc, in pastrarea traditiilor pe care cu sfintenie le pastrati si le purtati in suflet, a portului si a cantecului popular autentic romanesc. Astazi, intr-un moment agitat pentru societatea romaneasca, este nevoie de liniste, de intelepciune, de incredere. Am incredere in dumneavoastra. Va indemn sa va pastrati si sa va dezvoltati micile afaceri, micile ferme, micile gospodarii, apeland la fondurile europene. Fonduri europene care vin de la Uniunea Europeana, Uniunea Europeana pe care unii o hulesc nemeritat", a spus presedintel PNL Salaj, deputatul Lucian Bode.

Candidatul PNL la europarlamentare Daniel Buda a adus lamuriri despre proiectele agricole din Parlamentul European

"Suntem aici prezenti in semn de respect si de apreciere fata de munca dumneavaostra, a celor care va truditi in agricultura. Sa stiti ca va cunoastem problemele si care va sunt nevoile.
In Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European, unde am activat în mandatul 2014 - 2019, si alaturi de colegii din grupul PPE am reusit sa obtin o serie de realizari de care ne vom bucura începând din 2021, printre care:
- "Noul fermier", un concept pentru prima data introdus în Politica Agricola Comuna, ca urmare a unui amendament propus de mine, se refera la persoanele care au peste 40 de ani si care pot primi o prima de instalare de pâna la 100.000 de euro! Cetatenii români stabiliti în strainatate vor avea, astfel, posibilitatea de a se întoarce acasa si sa îsi porneasca o noua afacere, chiar daca au vârsta de peste 40 de ani.
- Am reusit sa obtinem majorarea subventiilor la hectar pentru fermierii români. Fermierii români vor beneficia dupa 2020 de plati directe mai mari comparativ cu aceasta perioada.
- Tinerii fermieri (pâna la 40 de ani) care au înfiintat pentru prima data exploatatii agricole vor primi un sprijin complementar pentru o perioada de 7 ani, în loc de 5 ani, cât era prevazut, si cu un cuantum majorat de la 70.000 de euro la 100.00 de euro.
- Am încurajat absorbtia de fonduri europene prin limitarea posibilitatii statelor membre de a veni cu noi conditionalitati peste regulamentele europene.
- Fermierii mici - statele membre introduc un sistem simplificat pentru micii agricultori care solicita sprijin pentru o suma de pâna la 1.250 de Euro. Asadar, dupa 2020, fermierii români, inclusiv fermierii din Pria si din judetul Salaj, vor fi beneficiari directi ai unor masuri financiare suplimentare de la Uniunea Europeana, obtinute si prin efortul si munca europarlamentarilor PNL", explicat europarlamentarul in functie Daniel Buda, care candideaza acum pentru un nou mandat.

COMENTARII

 1. Unul dintre cele mai amuzante discursuri ale domnului Orban. Aflam pentru prima data ca va veni vremea ca taranii romani sa-si vanda produsele in hipermarketuri si sa castige chiar mai mult decat acestea. Mai aflam si ca, daca nu s-a intamplat asta pana acum, de vina este coruptia. Cateva oi l-au si crezut.\r\n

 2. Si USL-ul d-le Orban?.Ala ce-o fost?Si ploconirea lui Tariceanu la Ponta ca sa-l faca seful Senatului ce-o fost?Una vi-i cununa la toti.Fosile postcomuniste,asta sunteti.Pe unicul om cu viziuni liberale radicale l-ati marginalizat.Cararama,adica.N-am sa va votez pt ca nu sunteti liberali si personal,n-aveti sange in instalatie.Voi merge cu USR PLUS pt ca au totusi o alura mai europeana.Si-l vreau si pe Ciolos asa securist cum o fi fost el in armata.La urma urmei sunt ardelean,ce naiba!!!

 3. Mai ORB(an)ULE , cel mai mare magar (imi cer scuze patrupedului pentru asemanarea cu tine , o forma de viata rudimentara) in fruntea unei ciurzi de cretini/decreierati/apatrizi/tradatori de neam si tara , esti tu vieme parazit . Ati venit idiotilor sa stricati o frumoasa sarbatoare populara, tradtionala ,cu tampeniile voastre , jigodii ordinare !

 4. Mai ORB(an)ULE , cel mai mare magar (imi cer scuze patrupedului pentru asemanarea cu tine , o forma de viata rudimentara) in fruntea unei ciurzi de cretini/decreierati/apatrizi/tradatori de neam si tara , esti tu vieme parazit . Ati venit idiotilor sa stricati o frumoasa sarbatoare populara, tradtionala ,cu tampeniile voastre , jigodii ordinare !

 5. acelasi postac de serviciu al psdragnea ,lingau de cururi penale psdracniste ,neobolsevic-securist care instruit in cabinetele de partid pesediste ,indeamna lumea sa nu mearga la vot.Numa ase de ciuda ,majoritatea pensionarilor amarati de care psdracnea si-a batut joc ,om mere MASIV la vot sa v-o tragem in bot la pesedeu.

 6. si toti psdragnistii tai ,atentie nu PSD-istii care pacat ca le este frica sa dea la o parte clica lui dragnea .Curatatori de sorici securisti ce sunteti .

 7. Ati fost voi paznic la oi,ani intregi, dar nu v-a ajuns voua. Taieri de 25% din care tara nu a castigat nimic. Nu va e rusine sa iesiti in halul asta?!Base a dat pe mana strainilor tot ce se putea da....

 8. Votam PNL masiv numai de ca sa facă spume la gura Comuniștii, încet dar sigur PSD= PCR= COMUNIȘTII se vor dizolva precum se dizolva carbitul in apa!

 9. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 10. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 11. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 12. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 13. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 14. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 15. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 16. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 17. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 18. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 19. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 20. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 21. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 22. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 23. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 24. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 25. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.