Să ne cunoaștem Spitalul Județean: Urologia și profesioniștii mereu la datorie

”Este condusă de către medicul urolog Juravle Bogdan Ioan și are în componență o echipă specialiști tineri, talentați: dr. Alb Alexandra, dr. Hodor Tudor și dr. Hârdo Vasile Vlad, de 11 asistenți medicali, patru infirmiere, trei îngrijitoare de curățenie și un registrator medical. Oameni cu suflet, profesioniști, capabili împreună, ca echipă, să depășească orice obstacol și să îmbunătățească viața pacienților noștri. Echipa medicală se specializează în mod continuu, pentru a oferi servicii urologice personalizate, de ultimă generație și de cea mai înaltă calitate tuturor pacienților pe care îi tratează”, spun reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău în prezentarea secției Urologie din cadrul unității spitalicești.

Urologia este o specialitate chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor benigne și maligne ale tractului urinar și a sistemului reproductiv masculin, fiind una dintre ramurile chirurgicale intens tehnologizate datorită abordării sale endoscopice și laparoscopice minim invazive.

În ultimii ani, acest tip de tehnologie a fost implementat și la Secția Urologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău datorită dotărilor realizate cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și a implicării colectivului secției. Astăzi, Secția dispune de cele mai moderne echipamente și aparatură medicală: turn de laparoscopie 3D Storz cu trusă de chirurgie laparoscopică; truse de chirurgie pentru operaţii urologice clasice; truse pentru operaţii de endourologie joasă (rezecţie transuretrală a prostatei sau vezicii urinare, uretrotomie optică, litotriţie vezicală); truse pentru operaţii de endourologie înaltă (ureteroscoape rigide de diferite dimensiuni, ureteroscop flexibil explorator şi operator); trusă pentru operaţii percutanate; surse de litotriţie Holmium laser (Storz, Dornier); ecografe de ultimă generaţie cu 3 tipuri de sonde Doppler şi transductor endorectal şi transductoare intraoperatorii.

În cadrul secției se efectuează intervenții urologice laparoscopice 2 D și 3D (ex. nefrectomie radicală, prostatectomie radicală), intervenții de endourologie joasă și înaltă pentru patologia benignă și malignă a aparatului urinar (patologie urologică – renală, de tract urinar superior, vezica urinară, prostată, organe genitale externe și de glanda suprarenală).

Această structură a SJU Zalău a funcționat sub formă organizatorică de Compartiment până în iunie 2021, când, din dorința de a evolua și de a asigura asistență medicală pentru cât mai mulți pacienți cu patologie din sfera urologică din județ și nu numai, a fost transformat în Secție.

În prezent, secția dispune de 25 de paturi și este condusă cu dăruire de renumitul medic Juravle.

În fiecare săptămână, conducerea Spitalului Județean va prezenta câte o secție, dotările și personalul care asigură serviciile medicale. Demersul a fost făcut din dorința a afla o lume întreagă că munca în echipă este esenţială pentru succesul unității sanitare.

”<Nimeni nu poate fluiera o simfonie. E nevoie de o orchestră întreagă>, după cum spunea H.E. Luccock. Munca în echipă reprezintă abilitatea de a lucra împreună eficient pentru atingerea unor obiective comune organizaţionale. Rolul nostru, al unui spital este să contribuim activ la menţinerea stării de sănătate a populaţiei şi la creşterea calităţii vieţii pacienților. Misiunea noastră este asigurarea prestării unui act medical de calitate, într-un mediu sigur şi confortabil.

Avem personal medical profesionist, alături de care stabilim priorităţile şi direcţiile de acţiune încât să îmbunătăţim continuu calitatea actului medical, iar pacientii să beneficieze întotdeauna de cele mai bune îngrijiri medicale. Am avansat, am învăţat şi învăţăm, iar astfel am avut o evoluţie plină de provocări și realizări pe măsură. Asemenea unui destin uman, colectivul spitalului, cu cei 1398 de salariați pe care îi avem azi, a parcurs diverse etape, dar din toate am extras lecții de viață și principii pe care le-am promovat în profesie. ​Echipa Spitalului Județean de Urgență Zalău este o echipă cu un scop comun- îngrijirea PACIENȚILOR NOȘTRI și este o echipă în cadrul căreia relațiile sunt bazate pe încredere și profesionalism”, spun reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău.

4 thoughts on “Să ne cunoaștem Spitalul Județean: Urologia și profesioniștii mereu la datorie

 1. Ne bucurăm, că să infiintat și la noi în Zalău o secție specială de urologie cu doctori bine pregătiți,că să nu mai trebuiască să ne ducem prin alte orașe și spitale!

 2. Urologia Da!!!
  Soțul prietenei mele a fost de urgență în noaptea de RUSALII (DUMINICĂ spre LUNI ) fiindcă nu putuse urina mult timp și avea dureri mari!
  L – au ajutat și l – au operat! (avusese calculi pe” canal “–uretră cred ca se zice corect NU știu exact SCUZAȚI-MĂ )!CHIAR ȘI ACUM (AZI AM VORBIT CU EA DE DR. JURAVLE ȘI A ZIS SĂ II DEA DUMNEZEU SĂNĂTATE!) are cuvinte de laudă și ii Mulțumește Lui Dumnezeu pentru doctorul Juravle!!!
  ” OMUL SFINȚEȘTE LOCUL ! ”
  (-și VORBELE din POPOR SUNT ADEVĂRATE FIINDCĂ SUNT TRĂITE , EXPERIMENTATE, DE GENERAȚII ÎNTREGI !
  FELICITĂRI Domnule DOCTOR JURAVLE!!!!
  (DUMNEAVOASTRĂ și ECHIPEI DUMNEAVOASTRĂ) ,
  PENTRU
  PROFESIONALISM și OMENIE !!!! GOD BLESS YOU!🙏🙏🙏 DOAMNE AJUTĂ! 🤗🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut