decembrie 5, 2022

Să ne cunoaștem Spitalul Județean: Oncologia, locul în care personalul trăiește și simte alături de fiecare pacient

Nu cred că cineva-și dorește să ajungă vreodată la Oncologie; dar, dacă destinul te aduce aici, știi că nu ești singur într-o bătălie grea. Mult prea grea, atât cu boala, cât și cu propriul tău psihic…

Contează enorm sprijinul medical și moral pentru pacienții care, odată diagnosticați cu cancer, au nevoie de speranță, de atenție, de îngrijire specială. Și… nu oricine poate să profeseze în această specialitate… pentru că este greu… medicii și personalul de aici au nevoie de căldură, de răbdare infinită, de compasiune, de tot ce vrei. Iar la Zalău, la Oncologia Spitalului Județean de Urgență găsește fiecare pacient grija și profesionalismului pentru a primi cele mai bune tratamente și sfaturi.

Echipa de aici are în componență oameni pasionați și cu suflet mare, dedicați nu doar profesiei, cât și pacienților pe care îi au în grijă, pentru a le asigura confort și o calitate cât mai bună a vieții, în vederea unei integrări cât mai adecvate a pacientului oncologic în societate.

Medicul specialist dr. Cheța Alina coordonează secția, avându-i alături pe medicul primar dr. Iliescu Alexandru, medicul specialist dr. Ianc Claudiu Vlad, medicul specialist dr. Sălăjan Ancuța Iulia, medicul specialist dr. Palalogos Claudia Iulia și asistenta șefă Dana Mariana Lazăr. Echipa este completată de un psiholog, 13 asistenți medicali, cinci infirmieri, două îngrijitoare de curățenie, precum și trei asistente medicale ce își desfășoară activitatea în cadrul Ambulatoriului de specialitate.

Ce este Oncologia? Este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul diverselor forme de cancer, având mai multe obiecte de activitate: diagnosticul, tratamentul (chimioterapie, homonoterapie, imunoterapie, radioterapie, chirurgie), monitorizarea pacienților după încheierea tratamentului de specialitate, managementul reacțiilor adverse la tratament, screening-ul pentru anumite localizări tumorale, tratamente paliative pentru pacienții la care tratamentele de specialitate nu mai sunt oportune precum si aspectele etice ale abordărilor pacienților cu cancer.

Secția dispune de 25 de paturi, fiind locul în care pacienții beneficiază de tratamente oncologice complexe, de la hormonoterapia și chimioterapia clasică, la terapiile molecular țintite și imunoterapie. Printr-o bună colaborare cu structurile Spitalului destinate licitațiilor, achizițiilor și farmaciei, personalul medical reușește să asigure accesul pacienților la cele mai noi tratamente avizate de către Ministerul Sănătății.

Medicii Secției Oncologie au ca direcție îmbunătățirea managementului pacienților cu cancer, prin: utilizarea de teste diagnostice cu sensibilitate superioară, care să asigure tratamentul oncologic personalizat, îmbunătățind prognosticul pacienților; asigurarea accesului la tehnici moderne de radioterapie, care să permită un control local sporit, cu protejarea cât mai atentă a țesuturilor normale înconjurătoare.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că tendința actuală a echipei medicale vizează și implicarea în cercetare clinică, participând, astfel, la dezvoltarea de tratamente și protocoale terapeutice, personalizate pentru fiecare formă de cancer, ținând cont atât de caracteristicile bolii, cât și de cele ale pacientului, în vederea obținerii unor rate de vindecare și supraviețuire superioare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *