Spitalul Județean de Urgență Zalău are în componență și un compartiment de Oftalmologie unde echipa medicală face multe minuni. Nu un singur caz cunoaștem de persoane care au ajuns aici fără speranța de a mai vedea lumina zilei, iar azi se bucură să vadă chipurile celor dragi, citesc și se bucură de viață normală.

Profesionalismul medicilor, asistați de un personal empatic și bun cunoscător al meseriei lor, cu sprijinul aparaturilor performante cu care este dotat compartimentul, este rețeta vindecării cu succes a afecțiunilor oftalmologice. Aici s-au realizat în ultimii ani intervenții complicate de cataractă, operații de glucom, operații pentru afecțiuni conjuctivale, tumori, afecțiuni oftalmologice diverse, traumatisme sau plăgi.

Îngerii păzitori ai vederii pacienților sunt medicii Viorica Țurcaș – medic primar și coordonato al secției, Ferenc Meszaros și Laura Cristina Antal – medici specialiști. Echipa este completată cu opt asistenți medicali și cinci infirmieri.

”Un oftalmolog este un medic specializat în îngrijirea totală a ochilor, inclusiv în diagnosticarea, gestionarea și tratamentul afecțiunilor și leziunilor oculare, care poate varia de la prescrierea de ochelari de vedere sau lentile de contact, până la efectuarea unei intervenții chirurgicale oculare. Pe lângă îngrijirea pacientului, oftalmologii noștri sunt implicați în a determina cauzele și remediile problemelor de vedere. Oftalmologia este specialitatea care se ocupă cu studiul structurii şi funcţionării ochilor, precum şi al bolilor care îi afectează. Examenul oftalmologic de rutină este foarte important, deoarece multe boli oculare sunt asimptomatice și se pot diagnostica doar în urma unui consult de specialitate”, au explicat în prezentarea secției reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Bine de știut este că Oftalmologia Spitalului Județean de Urgență Zalău cuprinde 15 paturi, o cameră obscură – dotată cu aparatură de ultimă generație, necesară investigațiilor, o sală de operație, echipată cu aparatură ultraperformantă (inclusiv un microscop operator de ultimă generație). De asemenea, în dotarea Cabinetul Oftalmologie din Ambulatoriul de Specialitate se află un videobiomicroscop. Cu ajutorul acestor echipamente medicale se asigură asistența medicală a afecțiunilor oftalmologice pentru pacienții din tot județul Sălaj.

”Un oftalmolog este un medic specializat în îngrijirea totală a ochilor, inclusiv în diagnosticarea, gestionarea și tratamentul afecțiunilor și leziunilor oculare, care poate varia de la prescrierea de ochelari de vedere sau lentile de contact, până la efectuarea unei intervenții chirurgicale oculare. Pe lângă îngrijirea pacientului, oftalmologii noștri sunt implicați în a determina cauzele și remediile problemelor de vedere. Orice diagnostic începe cu un examen complet al ochilor, în care se verifică acuitatea vizuală, viziunea laterală și pierderea vederii laterale (vedere periferică). Cu ajutorul aparaturii de ultimă generație de care dispun medicii compartimentului, se asigură diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oftalmologice la cel mai înalt nivel de performanță. Operațiile de cataractă sunt efectuate la standardele europene, datorită tehnicilor minim invazive practicate, recuperarea postoperatorie fiind foarte ușoară, în doar câteva zile pacientul reușind să își reia activitatea cotidiană. Perspectivele echipei sunt îmbunătățirea continuă a actului medical, dar și a empatiei pentru pacient. Compartimentul Oftalmologie are deopotrivă o echipă medicală profesionistă, cât și aparatură ultra-performantă care îi ajută să diagnosticheze și să trateze corect, precis și cu rezultate remarcabile toți pacienții care le trec pragul”, mai spun reprezentanții SJU Zalău în prezentarea compartimentului Oftalmologie.