Sa majorati bine!

Salarii cu 50% mai mari pentru dascalii din sistemul preuniversitar si cu 74% pentru universitari. O “necesitate” proclamata cu tarie in timpul campaniei electorale de politicienii din PD-L si PSD. Tot atunci, democrat-liberalii si pesedistii “infierau” atitudinea guvernului Tariceanu care se impotrivea cresterii salariilor profesorilor.
Si daca aceste doua partide de sorginte fesenista au adunat ceva voturi in plus promitand “pasarea de pe gard” diferitelor categorii sociale, acum, cand au ajuns cu “sacii in caruta” se pare ca si-au mai pierdut din elan.
Povestea suna ca o placa stricata… Brusc si-au dat seama ca Romania e lovita de criza financiara si la asta se mai adauga si “mostenirea” lasata de liberali.
Da, stim ca va suna cunoscut. Dar lucrurile sunt nitel mai complicate acum, deoarece legea cresterii salariale pentru dascali a fost votata cu ambele maini de parlamentarii PD-L si PSD. Si sa le spui acum sindicalistilor ca nu se mai poate? Nu se face doamna Andronescu…
Stim ca e greu sa devii peste noapte din sindicalist ministru, dar profesorii sunt tare greu de multumit si au deja o vasta experienta in domeniul grevelor. Argumentele dumneavoastra s-ar putea sa paleasca in fata nemultumirilor dascalilor si stiti prea bine ca sindicalistii din invatamant au pedigree de grevisti si sunt foarte hotarati.
Asa ca “Sa majorati bine!”, stimati guvernanti si sa speram ca declaratiile din campanie nu au fost doar apa de ploaie. Altfel, populatia v-ar putea lua drept “prostanaci” si mincinosi, iar la urmatoarele alegeri veti primi voturi pe masura generozitatii si a indeplinirii promisiunilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *