S-au saturat de Salaj

S-au saturat de Salaj

Spania, Italia, Cehia, Franta, Belgia, chiar si Marea Britanie sunt tarile care ii atrag pe cei mai multi dintre salajenii dornici sa isi gaseasca o slujba mai bine platita.
In medie, 20 de persoane se intereseaza lunar la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca despre joburile din strainatate, potrivit lui Lucian Sabadus, consilier EURES in cadrul agentiei. Foarte multi fac acest lucru telefonic, iar de la inceputul anului 47 de salajeni si-au depus o cerere scrisa pentru ocuparea unor locuri de munca vacante, cei mai multi pentru Spania, Italia, Cehia, Franta, Belgia sau Marea Britanie. “Majoritatea intreaba de posturi in domeniul agricol, constructii sau opteaza pentru posturi de muncitori necalificati. Au fost cateva persoane care s-au interesat si de joburi de asistenti medicali. De obicei multe cereri sunt inregistrate in perioada de iarna, iar numarul celor care s-au interesat de locurile de munca din strainatate a crescut cu circa 20 la suta fata de 2008”, a precizat Sabadus.
Dintre cei care vor sa plece la munca in alte state prin intermediul agentiei cei mai multi sunt barbati, iar media de varsta este pana in 35 de ani. Chiar daca e criza si ofertele sunt mai saracacioase decat anii trecuti, salajenii vor slujbe cat de cat bine platite, orientandu-se dupa salarii ce trec de 1.000 de euro pentru a se descurca cu cheltuielile, chiria, astfel incat sa poata pune bani la pusculita.
La AJOFM persoanele interesate de un job in strainatate sunt consiliate si ajutate sa-si intocmeasca un CV potrivit, pentru a depune o cerere. Angajatorii straini ii contacteaza direct pe solicitanti.
In prezent sunt 67 de locuri de munca oferite de angajatori straini prin portalul EURES. In Danemarca se cauta 10 medici de diferite specialitati, in Germania 31 de medici, un medic stomatolog cauta Norvegia, un radiolog Slovenia, Spania are nevoie de trei asistenti medicali si un manager, Finlanda de un tehnician dentar iar Marea Britanie 19 ingrijitori de copii.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *