S-au publicat testele de antrenament pentru elevii claselor terminale

0
77

Testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 au fost publicate de Ministerul Educației. Programele de examen au fost modificate și publicate deja în Monitorul Oficial.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au drept obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți. Modelele de subiecte, atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează subiectele de la toate examenele naționale.

Pentru Evaluarea Națională 2021, elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție teste de antrenament pentru limba română, matematică și limba maternă. Pentru Bacalaureat 2021, elevii au la dispoziție teste de antrenament pentru toate probele scrise pe care le susțin. Vineri, 26 februarie, vor apărea baremele de corectare pentru primul set de teste publicat.

Începând cu luna viitoare, elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor susține simularea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Astfel că, pentru elevii claselor a VIII-A, în 29 martie 2021 e programată simularea la Limba și Literatura Română, pe 30 martie simularea la Matematică, iar în 31 martie elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba la Limba și Literatura Maternă.

Simularea pentru Bacalaureat 2021 începe în 22 martie cu Limba și Literatura Română (E.a), continuă în 23 martie cu proba obligatorie a profilului (E.c), în 24 martie elevii de clasa a XII-a susțin simularea pentru proba la alegere a profilului și specializării (E.d), iar cea din urmă probă scrisă este la Limba și Literatura Maternă (E.b) și se desfășoară în 25 martie.

Este important de știut că notele obținute de la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de către cei interesați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.