S-au deblocat peste 5.000 de posturi vacante în cadrul M.A.I.

Peste cinci mii de posturi vacante de execuție în structurile Ministerului de Interne s-au deblocat, prin Hotărâre de Guvern. Este vorba despre posturi cu încadrare din sursă externă, care vor putea fi ocupate în a doua jumătate a anului.

Posturile scoase pentru Poliția Română vizează laboratoarele regionale pentru analiză genetică; ordine și siguranță publică; situații de urgență; formare profesională; funcții de specialiști în diverse domenii de activitate; echipaje de poliție canină; administrativ.

  Pentru ca demersul de deblocare a posturilor vacante  să nu afecteze cerința legală de încadrare în cheltuielile de personal aprobate prin buget, posturile vor fi ocupate în trimestrul IV, în corelare cu dinamica de personal înregistrată în anul curent, adică în perioada octombrie – decembrie 2024. Excepție vor face IPJ Constanța, unde în luna mai vor fi scoase la concurs  aproximativ 500 posturi, structurile Poliției Române – 200 posturi pentru continuarea măsurilor de operaționalizare a Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică,  DSU – 300  posturi și DGPI – 100 posturi.

  Sunt vacante, de asemenea, 338 de posturi în cadrul centrelor medicale, din care 280 personal medico-sanitar (132 medici) și 58 pentru structurile suport.

  Conform datelor statistice ale MAI, prezentate de Sindicatul Europol, deficitul de personal în cadrul MAI era de 20,27% în Poliția Română (minus 13.403 angajați), de 20,32% la Poliția de Frontieră Română ( minus 3.056 angajați), deficit de 21,69% la Jandarmeria Română ( minus 6.075 de persoane), de 18,63% la Inspectoratul General pentru Imigrări.

  Cel mai mare deficit este la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență -24,86%, ceea ce înseamnă că ar mai fi necesari 8.777 de angajați.
  La Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen deficitul este de 20,78%, adică este nevoie de încă 32 de persoane, iar la Prefecturile din țară deficitul este de 10,18%, adică un minus de 201 persoane.
  În cadrul structurilor care fac parte din rețeaua sanitară a Ministerului Afacerilor Interne deficitul de personal este de 896 funcții (40,07%).

  About Author

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *