ianuarie 31, 2023

S-au afișat rezultatele la Bacalaureatul de toamnă

În Sălaj, au promovat 35,5 la sută dintre candidați, înainte de contestații

Ministerul Educației a publicat, miercuri, 31 august, rezultatele obținute de absolvenții care au susținut probele Examenului Național de Bacalaureat, în sesiunea august-septembrie.

Rezultatele au fost afișate și în Centrele de Examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

În județul Sălaj, rata cumulată de promovare, înainte de contestații, este 35,5% (față de 27, 53% în sesiunea de toamnă din 2021), iar la nivel național rata este 32,5% (față de 30,3% în toamna anului 2021). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 36,59%, iar pentru promoțiile anterioare 33,33%.

Au promovat 131 candidați, dintr-un total de 369 candidați prezenți. Dintre aceștia, 90 candidați provin din promoția curentă, iar 41 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi afișate, în data de 3 septembrie 2022.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei cel puțin 6 la probele scrise.

al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut