septembrie 28, 2023

S-a votat în unanimitate: Consiliul Județean licitează pentru cumpărarea Vilei Vlad

1

Consilierii județeni au votat, joi dimineața, în unanimitate, achiziționarea de către administrația sălăjeană a Vilei Vlad, construcția propriu zisă și terenul aferent. Imobilul este scos la vânzare de un executor judecătoresc, iar Consiliul Județean Sălaj are nevoie de un spațiu pentru a muta Serviciul de Ambulanță. În cadrul ședinței, consilierii județeni social-democrați au cerut unele lămuriri cu privire la situația în care Ministerul Sănătății nu va da un aviz favorabil pentru această relocare, dar și cu privire la părerea ambulanțierilor despre această măsură.

Răspunsurile au venit din partea secretarului general al județului, Cosmin Vlaicu, și din partea președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Potrivit lui Cosmin Vlaicu, din discuțiile preliminare avute până acum cu reprezentanții ministerului, există acordul de principiu cu privire la noua locație. Din punct de vedere juridic, a precizat acesta, Consiliul Județean Sălaj devine proprietar asupra asupra terenului și asupra clădirii, iar consilierii județeni vor decide ce destinație va primi imobilul. Secretarul general al județului a menționat, de asemenea, că, fără relocarea Serviciului Județean de Ambulanță, nu se pot realiza investițiile de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, adăugând că forul județean “nu este un mare deținător de imobile în Zalău”, astfel că, pentru a muta altundeva Ambulanța, este necesară achiziționarea unui imobil.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a precizat că a avut discuții cu personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță Sălaj, iar relocarea a fost considerată o măsură foarte bună. În plus, spune șeful administrației județene, activitatea ambulanțierilor va fi mai eficientă din noul sediu, deoarece zona este mai puțin aglomerată decât cea de la spital, unde funcționează în prezent.

Serviciul de Ambulanță nu acoperă doar Zalăul, ci întreg județul. Cu cât e mai liberă calea, cu atât e mai simplu să acționeze în orice parte, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu.

În cele din urmă, proiectul, care avea nevoie de votul a cel puțin două treimi din numărul consilierilor pentru a trece, a fost aprobat în unanimitate.

Vila-Restaurant Vlad, situată pe strada strada Gheorghe Doja nr. 159, chiar la ieșirea din oraș, pe partea stângă, lângă benzinărie, are un teren de  2.760 mp și o suprafață construită la sol de 712 metri pătrați, D+P+1E+M, etajul și mansarda fiind nefinalizate. În contextul investițiilor de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, conducerea județului consideră că eliberarea clădirii unde funcționează acum Serviciul de Ambulanță este necesară pentru a se putea reloca, în condiții optime, blocul operator și secția ATI.

Având în vedere faptul că Județul Sălaj nu deține în proprietate imobile care să corespundă legislației în vigoare pentru desfășurarea în bune condiții a Serviciului de Ambulanță, intenționează să achiziționeze prin licitație publică de la S.C. Vila Vlad Resort S.R.L., societate aflată în procedura de lichidare, imobilul cu pricina.

Prețul de pornire a licitației de 3.026.644 lei, la care se adaugă TVA.

Pentru ca investițiile ce au fost derulate la Spitalul Județean de Urgență Zalău să fie abordate în mod unitar și pentru a propune cele mai bune soluții sub aspectul localizării și a realizării circuitelor aferente pentru investițiile necesare în continuare, Județul Sălaj a contractat serviciile de elaborare a unui masterplan pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău. Ulterior realizării acestui masterplan, a fost demarată investiția <Extindere, modernizare și dotare Spitalul Județean de Urgență Zalău>.

În vederea relocării blocului operator și a secției ATI în acest corp de clădire a fost elaborată o expertiză tehnică, în urma căreia se impune demolarea și reconstruirea clădirii, deoarece realizarea unei clădiri noi are o predictibilitate mult mai bună pe bugetul proiectului și pe graficul de execuție. Deoarece spațiul existent în această zonă este extrem de limitat și nu permite execuția în condiții optime a lucrărilor de extindere propuse, se impune relocarea activității Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj într-o altă locație, mai accesibilă și mai potrivită activităților specifice acesteia”, explică administrația județeană.

Banii necesari pentru achiziționarea acestui imobil vor fi alocați din veniturile proprii ale Consiliului Județean Sălaj.

Pt adoptare e necesar 2 treimi din nr cons

1 thought on “S-a votat în unanimitate: Consiliul Județean licitează pentru cumpărarea Vilei Vlad

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut