S-a stins din viață protopopul Cătălin Lucaci

11
17321

Preotul Cătălin Lucaci, protopop al Zalăului, a încetat din viaţă luni după amiaza, la vârsta de 44 de ani.

Cătălin Lucaci era preot la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna, comuna Românaşi, după ce ani de zile a fost profesor de religie, apoi a slujit la Biserica Ortodoxă din Fetindia, comuna Meseşenii de Jos. În urmă cu cinci ani, Cătălin Lucaci a devenit protopop al Zalăului.

Preotul, tată a doi copii, a încetat din viaţă la casa parohială din Ciumărna.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

11 COMENTARII

  1. Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihneasca! Spune-ți și cum a murit!!!! De ce nu aveți curajul? Sa înțeleg ca vi sa impus sa nu spune-ti?

  2. In anul 1949, Sfantul Sinod prin Hotararea nr. 506, privind inmormantarea sinucigasilor, a decis: „Slujba inmormantarii sinucigasilor sa fie facuta numai de catre un singur preot, si nu in locasul sfintei biserici, ci pe marginea gropii, iar preotul sa poarte numai epitrahilul, savarsind slujba dupa ritual redus. Sa nu se traga clopotele si sa nu se tina cuvantari. Celor care s-au sinucis cu buna-stiinta si in integritatea facultatilor mintale nu li se savarseste nici o slujba si sunt ingropati la marginea cimitirului, intr-un loc anume destinat. Pentru sinucigasii iesiti din minti se savarseste slujba inmormantarii pe marginea gropii, dupa un ritual redus. Nu se trage clopotul si nu se tin cuvantari.”

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.