Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, la finele săptămânii trecute, contractul de achiziție publică de lucrări ce include proiectare faza PT, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru proiectul „Reabilitare și modernizare DJ 109: limită județ Cluj – Dragu – Hida (DN 1G)”.

„Anul trecut, am reabilitat <drumul nimănui>, așa cum era cunoscut tronsonul dintre localitatea Dragu și limita cu județul Cluj. Prin semnarea acestui contract, continuăm modernizarea acestui drum județean, pentru a asigura o legătură rutieră modernă între Hida, respectiv Drumul Național 1G, și județul vecin”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Câștigător al licitației este asocierea S.C. GP Săgeata Prod SRL – VDH AD (Vodstroi 98AD). Contractul are o valoare totală de 33 milioane de lei (fără TVA) și o durată de 24 de luni de la data semnării acestuia, iar perioada de garanție a lucrărilor executate este de 72 luni.

Tronsonul de drum județean vizat are o lungime de aproximativ 15 kilometri, principalele lucrări vizând refacerea suprafeței carosabile, reabilitarea podurilor și podețelor, amenajarea de șanțuri si rigole carosabile, realizarea accesului la proprietăți și a stațiilor de autobuz, precum și lucrări de semnalizare rutieră.

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea DJ 109 a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”