S-a semnat contractul de execuție pentru pietonizarea străzii Unirii din Zalău

Pietonizarea străzii Unirii, un proiect care va schimba radical aspectul centrului municipiului, poate demara în curând. Administrația locală a semnat, joi, 16 iunie, contractul de execuție a lucrărilor pentru acest obiectiv de investiții.

”Am semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor la un proiect așteptat de multă vreme, atât de administrația locală, cât și de cetățenii municipiului Zalău. La finalul lucrărilor, zona centrală a municipiului în care trăim va arăta mult mai bine, în trend cu orașele europene. Sigur că și acest proiect se înscrie la capitolul <Fapte NU Vorbe>”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Proiectul prevede modernizarea zonei cuprinse între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe strada Unirii spre Primăria Municipiului Zalău şi Clădirea Transilvania (Piaţa luliu Maniu).

De asemenea, se vor moderniza Piața 1 Decembrie 1918 și Piața luliu Maniu și se vor realiza legături pietonale între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazu, din dreptul fostei clădiri Asirom, aflată acum în proprieteatea Consiliului Județean, pe lângă intrarea din spate a Şcolii Gimnaziale “Simion Bămuţiu”.

Pasajul pietonal existent între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazu va fi reabilitat, acesta urmând a fi acoperit cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor, iar pavajul va fi refăcut.

În cadrul aceluiași proiect, va fi amenajat și accesul la Colegiul Național ”Silvania”.

De asemenea, piețele și zonele nou create vor fi dotate cu mobiler urban: bănci, coşuri de gunoi, rastele pentru biciclete, cişmele de apă, fântână arteziană.

Tot prin intermediul acestui proiect se va reabilita “fântâna cu îngerași”, se vor moderniza reţelele de iluminat public, canalizarea pluvială, va fi realizată infrastructura pentru reţele de comunicaţii electronice și se vor amenaja spatii verzi.

Investiția, cu o valoare totală de 20.839.308 lei cu TVA, este finanțată din fonduri europene.

Durata de execuție este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

4 thoughts on “S-a semnat contractul de execuție pentru pietonizarea străzii Unirii din Zalău

  1. Da, iar speram, ca pana acum au fost vorbe, nu fapte, ca esti acolo Ionele de cand e lumea si nu se prea vede! Zalaul este pe ultimul loc printre municipiile din Ardeal.

  2. Nu inteleg un lucru ….daca toata apa de la artezienele din Zalau nu e buna de baut cum se face ca obtinem bani pentru reabilitare de la UE oi fi eu prost dar si aia.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.