S-a modificat legea ANL. Schimbul de locuință se poate realiza în orice moment

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului 26/2019 pentru modificarea Legii 152/1998 privind înființarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi pentru modificarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală, transmite Administrația Prezidențială.

Actul normativ promulgat are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.152/1999, astfel încât schimbul de locuință să poată fi realizată în orice moment, în perioada de valabilitate a contractului de închiriere, precum şi trecerea cheltuielilor pentru întreținere, reparații curente, reparațiile capitale, precum şi încheierea contractelor de asigurare a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundațiilor să fie în sarcina titularului contractului de vânzare cu plata în rate lunare egale.

De asemenea, a fost modificat şi art. 10 alin. (3¹) şi (7¹) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013, în sensul instituirii prevederii că sumele necesare pentru decontarea de către beneficiari a bunurilor sau serviciilor ori lucrărilor executate sunt transferate de la bugetul de stat.

Pe 21 noiembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 13 februarie 2024, votul Camerei Deputaților a fost decizional.

Sursa ziare.com

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *