septembrie 30, 2022

S-a majorat ajutorul de deces

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, cuantumul ajutorului de deces a fost majorat. În cazul decesului asiguratului sau pensionarului, se acordă acum 6.095 lei, iar în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului valoarea ajutorului este de 3.048 lei.

În 2021, asigurații sau pensionarii au primit 5.429 lei, iar membrul de familie al asiguratului ori pensionarului, 2.715 lei. 

Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului asiguratului, pensionarului, sau al unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

Ajutorul de deces se achită în termen de 3 zile lucrătoare de la solicitare de către Casa Județeană de Pensii.

De asemenea, în anul 2022, indicele de corecție prevăzut de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se menține la 1,41.

1 thought on “S-a majorat ajutorul de deces

  1. Pensiile sau majorat cu 10%, iar ajutorul de deces cu peste 12%. Oare ce să înțelegem din aceastâ politică a guvernanților ?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.