S-a lansat platforma Oportunități de Finanțare UE

0
531

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat, în data de 5 august, o platformă online (https://oportunitati-ue.gov.ro/) care integrează informații privind fonduri din mai multe surse de finanțare (programele naționale, operaționale, comunitare), fiind atât interfața între mediul instituțional și beneficiari, cât și un principal instrument la nivelul țării noastre în identificarea partenerilor, incluzând prezentarea exemplelor de bune practici, în ceea ce privește accesarea finanțărilor disponibile.

Prin intermediul lansării acestei platforme, MIPE va reprezenta o punte de legătură și de contact permanent cu potențialii beneficiari ai resurselor de finanțare comunitare, direcționându-i către Punctele Naționale de Contact/Punctele Focale (PNC/PF), Agențiile Nnaționale responsabile, AM-urile aferente domeniului de interes sau Direcțiile Generale ale Comisiei Europene și/sau Agențiile Executive responsabile, în cazul în care programul de interes nu are un PNC/PF în România.

Platforma Oportunități de Finanțare UE integrează informații detaliate pentru toți potențialii beneficiari, atât din mediul privat, cât și din mediul public, precum și din cel academic și de cercetare, în vederea creșterii vizibilității surselor de finanțare europeană, și a eficientizării comunicării dintre autorități și destinatari, se precizează în comunicatul de presă emis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor.

„Doresc să le mulțumesc colegilor mei, care au sprijinit acest demers, necesar pentru a eficientiza modul în care se derulează accesarea surselor de finanțare europeană, integrând toate informațiile într-un singur loc, în mod transparent și cu o interfață ușor de utilizat. Platforma noastră realizează în premieră și conectarea utilizatorului, atât cu Portalul Comisiei Europene Funding tender opportunities, cât și cu site-urile oficiale ale instituțiilor care gestionează fonduri europene și fonduri de la bugetul de stat. Ne dorim ca această platformă să devină o cale de comunicare eficientă, asfel vă invităm să vă înscrieți în secțiunea prin care puteți deveni parteneri, având oportunitatea de a vă face cunoscute activitățile din proiecte. Îmi exprim convingerea că împreună vom reuși să creștem gradul de accesare a acestor surse de finanțare”, a declarat secretarul de stat Cătălina Bădoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.