S-a lansat « Accents francophones », dedicata iubitorilor de limba franceza

S-a lansat « Accents francophones », dedicata iubitorilor de limba franceza

La sediul Bibliotecii Judetene a avut loc miercuri, 9 mai, lansarea primului numar al revistei « Accents francophones », revista ce apare sub egida Asociatiei Romane a Profesorilor de Limba franceza – ARPF – filiala Salaj. Acest prim numar al revistei este dedicat Zilei Independentei Romaniei, Zilei Victoriei Aliatilor din Al Doilea Razboi Mondial, Zilei Europei, Anului European al Patrimoniului Cultural si aniversarii Centenarului Romaniei Mari. 

rn

Articolele din acest prim numar al revistei apartin in majoritate profesorilor de limba franceza din judetul Salaj, insa la realizarea revistei au mai colaborat profesori de la Universtatea Tehnica din Cluj-Napoca, de la Centrul Universitatii de Nord din Baia Mare, de la Colegiul Tehnic « Transilvania » din Oradea, de la ARPF Bucuresti si de la Liceul National « Ion Vidu » din Timisoara.
Subiectele articolelor acopera teme diverse : metodica predarii limbii franceze, literatura, gramatica, cultura, civilizatie, istorie, traduceri, revista dorindu-se inca de la inceput o oportunitate de exprimare publica a experientelor profesorilor in munca lor cu cei pe care ii indruma.
Prof. dr. Cosma Dorin, presedinte al ARPF Salaj, a subliniat, in calitate de redactor sef al revistei, importanta evenimentului desfasurat intr-o zi cu semnificatii aparte si a apreciat calitatea si ineditul subiectelor din articolele publicate exprimandu-si convingerea asupra utilitatii ideilor in viata profesionala a celor carora aceasta revista se adreseaza, dar si dorinta ca revista « Accents francophones » sa aiba o « viata » cat mai lunga.
La acest eveniment a luat parte si dl. prof. Marcel Lucaciu atat in calitate de purtator de cuvant al ISJ Salaj cat si ca om de cultura al Salajului si coleg al profesorilor din colectivul de redactie al revistei. In alocutiunea sa, dl prof. Lucaciu a facut aprecieri asupra valorii si calitatii primului numar al revistei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *