septembrie 28, 2022

S-a impus triajul zilnic in scolile si gradinitele din Salaj, pentru a preveni raspandirea gripei

Pana ieri, in tara s-au inregistrat 23 de decese, cele mai multe din cauza virusului gripei porcine

rn

Directia de Sanatate Publica Salaj a confirmat ieri ca in judetul nostru s-au inregistrat trei cazuri de gripa de la inceputul anului si anunta ca s-a luat masura triajului zilnic in scoli si gradinite, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean. 

rn

In contextul in care este o alerta la nivel national din cauza raspandirii gripei, care a cauzat de la inceputul anului pana ieri 23 de decese, directorul DSP Salaj, Ligia Marincas spune ca in cele trei cazuri din judet, dintre care unul la un copil sub 14 ani, persoanele au fost internate in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean si ca evolutia lor este favorabila.
Cea mai importanta masura luata la nivel judetean este realizarea triajului zilnic in scoli, gradinite si crese, ne spune Ligia Marincas. S-a dispus totodata limitarea accesului vizitatorilor in unitatile sanitare.
Ieri, luni 21 ianuarie, la DSP Salaj au fost instruiti 30 asistenti medicali comunitari si mediatori sanitari din tot atatea localitati, pentru instituirea masurilor in vederea prevenirii imbolnavirilor prin gripa in Zalau, Simleu Silvaniei si in 28 de comune.
Pentru sezonul de iarna 2018 – 2019, in Salaj au fost alocate 15.765 de doze de vaccin, iar dupa trei trei luni au fost administrate 15.050 de doze.
Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, spunea ieri pentru Agerpres ca în Romania circula virusurile gripale de tip A – H1N1 si H3N2, cele mai multe îmbolnaviri si, mai ales, decesele fiind legate de infectia cu tipul AH1N1, cunoscut si ca virusul gripei porcine, care a circulat în anul 2009, atunci cand a existat pandemia de gripa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.