Au fost finalizate lucrările de reabilitare a blocului I 58 din municipiu. Imobilul a fost cuprins în lista celor 30 de blocuri care au beneficiat de lucrări privind creșterea eficienței energetice, în baza unui contract de finanțare din fonduri europene. Joi, 14 septembrie, a fost demarată procedura de recepție a lucrărilor.

Blocul se află pe strada Crișan, nr. 28, are 3 scări și 58 de apartamente. Principalele lucrări de intervenţie executate sunt: izolarea termică a faţadelor, partea opacă, cu sistem termoizolant cu o grosime de 15 cm și tencuială minerală; înlocuirea tâmplăriei existente la spaţiile comune şi individuale, cu tâmplărie termoizolantă cu geam termopan; închiderea balcoanelor/logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor; izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, prin placarea acestuia cu polistiren ignifugat cu grosimea de 20 cm; repararea elementelor de construcţie ale faţadei; repararea acoperişului tip şarpantǎ, inclusiv repararea sistemul de colectare a apelor meteorice la nivelul acesteia; amenajare rampă pentru persoane cu dizabilităţi; refacerea finisajelor interioare ȋn zonele de intervenţie, refacerea canalelor de ventilaţie din apartamente şi a gurilor de absorţie/evacuare aer de la centralele termice pe gaz din apartamente și repararea trotuarelor de protecţie, ȋn scopul eliminǎrii infiltraţiilor la infrastructura blocului de locuinţe.

Obiectivele proiectului sunt scăderea consumului anual de energie cu aproximativ 40%, creşterea numărului de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie, scăderea consumului anual de energie primară cu aproximativ 35 % și scăderea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu aproximativ 38,23 %.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 1.837.269 lei.