S-a dat startul pentru independența energetică a autorităților publice locale

S-a dat startul pentru independența energetică a autorităților publice locale

Marți, 8 noiembrie, la ora 10.00, s-a dat startul apelului de proiecte pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale. Bugetul total alocat este de 250 milioane euro.

Se finanțează realizarea capacităților de producere energie electrică și termică în cogenerare din SRE, cu excepția biomasei, pentru consum propriu (investiții în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile destinată consumului propriu de energie al autorităților publice locale. În categoria utilizării surselor de energie regenerabile se încadrează panourile fotovoltaice, utilizarea apei geotermale, utilizarea energiei eoliene în zonele unde există potențial de utilizare a energiei vântului, precum și alte surse de energie regenerabile.

Se acordă finanțare și pentru realizarea capacităților de producere energie electrică sau termică din SRE, cu excepția biomasei, pentru consum propriu (investiții în realizarea de unități de cogenerare, trigenerare noi destinate obținerii de energie din surse regenerabile, cu excepția biomasei, pentru consumul propriu al autorităților publice locale).

Granturile aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu de energie al autorităților publice locale au valoarea minimă de 500.000 euro și valoarea maximă de 5.000.000 euro.

Nu sunt eligibile în cadrul apelului proiectele care vizează stocarea energiei!

Proiectele se pot depune până în data de 16 noiembrie. Termenul poate fi prelungit, în funcție de solicitările primite, de rata de contractare a proiectelor, deciziile de realocare a unor fonduri sau alte considerente.

Cererile de finanțare se vor depune prin aplicația electronică IMM Recover, cu toate anexele solicitate prin ghid solicitantului.

Informații suplimentare se găsesc pe site-urile Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene: www.fonduri-ue.ro ; https://mfe.gov.ro

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *