septembrie 24, 2023

Război total in PDL Sălaj – pericol de scindare

0

In timp ce Colegiul Cehu Silvaniei al PDL condamnă atitudinea lui Septimiu Ţurcaş, primarul Şimleului ameninţă că va candida ca independent in 2012 dacă Ioan Mocan nu este dat afară din partid.

După ce preşedintele organizaţiei PDL Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, a cerut demiterea din partid a consilierului judeţean Ioan Mocan, pe motiv că nu doreşte să-şi mai asocieze imaginea cu acesta, Colegiul Cehu Silvaniei al PDL a remis ieri o scrisoare de susţinere pentru Ioan Mocan, semnată de către 12 preşedinţi de organizaţii locale PDL, care consideră „că atitudinea domnului Septimiu Ţurcaş nu aduce decat deservicii PDL”. Cei 12 preşedinţi de organizaţii spun că „trebuia luată atitudine faţă de ieşirile domului Septimiu Ţurcaş, care poate fi util in propria organizaţie şi dezastruos pentru partid in declaraţii de presă nefondate”. In final, reprezentanţii Colegiului Cehu Silvaniei dau asigurări că sunt „alături de Ioan Mocan şi de conducerea PDL Sălaj” şi cred că „este momentul să se ia atitudine faţă de aceste manifestări care aduc prejudicii imaginii şi funcţionării normale a organizaţiilor”. Potrivit comunicatului, alături de Ioan Mocan sunt preşedinţii organizaţiilor: Cehu Silvaniei, Bocşa, Carastelec, Coşeiu, Sălăţig, Nuşfalău, Crasna, Crişeni, Dobrin, Hereclean, Varşolţ şi Sărmăşag.
Ioan Mocan: „L-a deranjat că vreau să candidez la Primărie”
Ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce Septimiu Ţurcaş a cerut să fie dat afară din partid, Ioan Mocan il acuză pe edilul Şimleului că i-a fost frică să nu piardă scaunul de primar şi a ieşit cu acuzaţii in presă. „Eu am spus că voi candida la Primăria Şimleu Silvaniei dacă voi avea mai multe procente in sondaje ca şi Septimiu, dar el nu a acceptat ideea că Bode mă pune in sondaje şi pe mine şi a ieşit in presă. Probabil ştie rezultatul sondajului şi de aia reacţionează aşa”, ne-a declarat Ioan Mocan.
Septimiu Ţurcaş: „Dacă nu-l dau afară, candidez independent”
In contextul acestui scandal, primarul Şimleului spune că işi doreşte ca Ioan Mocanu să-l contracandideze in alegeri, „ca şimleuanii să se exprime şi să se termine acest circ”. „Dacă partidul va hotări să il ţină pe el, eu voi candida independent la Primăria Oraşului Şimleu”, a anunţat in exclusivitate pentru Graiul Sălajului Septimiu Ţurcaş. In ce priveşte scrisoarea de susţinere remisă de Colegiul Cehu Silvaniei, Ţurcaş spune că l-au sunat preşedinţii organizaţiilor din Cehu şi Pericei să-i spună că „nu i-a intrebat nimeni inainte de a fi puşi pe listă”.
Claudiu Barsan: „E un război intre două persoane”
Din tot scandalul „Ţurcaş- Mocanu”, cea mai şifonată este organizaţia judeţeană a PDL, care trebuie acum să impace taberele Ţurcaş şi Mocanu pentru a nu se scinda partidul. Purtătorul de cuvant al PDL Sălaj, Claudiu Barsan, dezaprobă atitudinea celor doi, „care inainte de a se pronunţa intr-un for de partid ies in presă să-şi spele rufele”. „Partidul poate gestiona prin organele statutare astfel de situaţii. E un război intre două persoane, nu tabere”, a precizat Barsan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut