septembrie 25, 2023

Livrarile de gaz rusesc prin Ucraina, pentru Europa, au fost reluate azi dimineata, incepand cu ora 9:00, ora Romaniei, iar in prezent se fac teste pentru un volum mai mic decat este necesar, potrivit ITAR-TASS.

In Romania, gazul va ajunge la Isaccea, la ora 16:00.

Producatorul rus va pompa un volum de gaze spre Ucraina pentru a testa sistemul de tranzit spre clientii europeni, in vederea reluarii livrarilor.

Gazul rusesc va ajunge la consumatorii europeni in minimum 24 si maximum 36 de ore de la reluarea livrarilor, a declarat ieri comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles.

Premierul rus Vladimir Putin si-a dat, aseara, acordul ca Gazprom sa reia livrarile de gaz rusesc spre Europa prin Ucraina, intrerupte de sase zile din cauza conflictului dintre Moscova si Kiev.

Intr-o discutie cu Putin, presedintele Gazprom, Aleksei Miller, a declarat: “Vom incepe ieri, de la ora 10.00, sa pompam gaz”, care va trece prin Ucraina pentru clientii europeni.

“Partea rusa ne-a promis ca va redeschide robinetele, daca nu sunt problemele, la 07.00 GMT”, a declarat ministrul pentru energie, Martin Riman.

UE, Rusia si Ucraina par sa fie acum de acord in privinta modalitatilor de desfasurare a observatorilor internationali care vor superviza fluxul gazului rusesc prin Ucraina.

Chiar daca Putin a dat ordinul de a relua livrarile, Gazprom a acuzat Ucraina ca genereaza o noua criza legata de gazul de tranzit.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut