septembrie 24, 2023

Rusaliile incurcă bacalaureatul

0

Cu doar cateva zile inainte de primele probe ale examenului de bacalaureat, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a transmis o notă inspectoratelor şcolare privind devansarea unei probe. Este vorba despre proba de evaluare a competenţelor digitale, planificată iniţial pentru a incepe luni, 13 iunie, a doua zi de Rusalii, zi liberă. Proba de certificarea a competenţelor digitale a fost programată iniţial pentru perioada 13 – 17 iunie. Conform noului Cod al Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt nelucrătoare. Se pare că reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu au luat in seamă acest lucru in momentul stabilirii examenului de bacalaureat. Prin urmare, s-a luat decizia ca proba pe calculator va incepe cu trei zile mai devreme, respectiv in data de 10 iunie, iar ziua de luni, 13 iunie, să fie zi liberă. Toate activităţile referitoare la evaluarea competenţelor digitale, mai exact transferul, preluarea şi distribuirea fişelor şi a variantelor de subiecte vor avea loc in data de 10 iunie.
Prima probă a examenului de bacalaureat este programată pentru perioada 6 – 8 iunie, respectiv evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală in limba romană, in perioada de 8 – 10 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală in limba maternă şi tot in 10 iunie va incepe proba de evaluare a competenţelor digitale. In perioada 20- 23 iunie se va desfăşura proba de evaluarea a competenţelor lingvistice intr-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scris se vor susţine in 27 iunie – la limba şi literatura romană, 28 iunie – proba la limba şi literatura maternă, 29 iunie – proba obligatorie a profilului, 1 iulie 2011 -proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se vor afişa in data de 3 iulie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut