septembrie 24, 2022

Runda a doua a BAC-ului incepe luni

Mai bine de 1.000 de absolventi de liceu intra de luni in focul bacalaureatului.
Elevi care nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat in sesiunea de vara, vor intra in focul testarilor de luni incolo. In Salaj, in jur de 1.000 de elevi vor da, in perioada 22 august – 4 septembrie, examen la toate sau doar la o parte dintre disciplinele de BAC. Comparativ cu anii anteriori, este pentru prima data cand un numar atat de mare de absolventi dau din nou bacalaureatul.
Mai multe centre de examen ca niciodata
Inspectorii scolari care se ocupa de organizarea sesiunii august-septembrie a examenului de bacalaureat spun ca este primul an in care se infiinteaza trei centre de examinare. „Avem trei centre: cel mai mare este cel de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai” Zalau, urmat de cel din Simleu Silvaniei, de la „Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”. Al treilea centru este la Jibou, la Grupul Scolar „Octavian Goga”. Inainte aveam un singur centru pentru sesiunea din vara, la Zalau, dar anul acesta fiind atat de multi elevi care vin sa sustina din nou probele, a trebuit sa pregatim trei centre”, spune inspectorul scolar Rodica Costache.

100 de elevi sustin toate probele
Numarul elevilor care vor participa la cea de-a doua sesiune a BAC-ului nu va fi cunoscut decat la inceputul saptamanii, inainte de probele pentru competente. „Nu stim inca sigur cati se vor prezenta, deoarece sunt multi care sustin probele la o singura disciplina. Ceea ce stim pana acum este ca in jur de 100 de elevi vor da examen la toate probele. Aici intra si cei care au absolvit in anii anteriori”, mai spune inspector Rodica Costache. Lucrarile elevilor vor fi corectate la centrul de evaluare de la Grupul Scolar „Voievod Gelu” din Zalau. Fiecare profesor din comisie va corecta cate 50 de lucrari, iar primele rezultate vor fi afisate pe patru septembrie. In cinci si sase septembrie se vor rezolva contestatiile, iar pe sapte septembrie se vor afisa rezultatele finale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.