O delegație a Institutului Naţional de Statistică (INS) a fost prezentă marți, 3 mai, la Zalău, la sediul Instituției Prefectului Sălaj, analizându-se modul de derulare a Recensământului Populației și Locuințelor.

Echipa INS alcătuită din Mădălina Neacşu, Bogdan Pătărlăgeanu, Florina Rădoi şi Radu Băeţică s-au întâlnit cu prefectul Dari Toma, subprefecții Virgil Țurcaș și Florin Florian, conducerea Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – Claudiu Bârsan.

Potrivit informării Instituției Prefectului, reprezentanţii INS au apreciat că Sălajul se numără printre judeţele cu un procent ridicat de autorecenzare. La data de 1 mai, judeţul avea un procent de autorecenzare de 32,2 la sută, foarte aproape de ținta propusă de 35 la sută. În acelaşi context, s-a subliniat faptul că este recomandat ca cei care doresc să se autorecenzeze să facă acest lucru cu cel puţin o săptămână înainte de data limită, 15 mai, pentru ca datele introduse să poată fi verificate şi validate, iar în cazul în care există inadvertenţe, acestea să poată fi corectate.

“Procentul peste media naţională pe care Sălajul îl are în etapa autorecenzării se datorează implicării deosebite a personalului şi conducerii Direcţiei Judeţene de Statistică în tot ceea ce înseamnă Recensămîntul Populaţiei şi Locuinţelor. Sper ca lucrurile să se desfăşoare în acelaşi mod şi în etapa de recenzare faţă în faţă”, a precizat prefectul Dari Toma.