februarie 6, 2023

Roxana Ciordas – singura medaliata din lot

In perioada 9-13 decembrie s-a desfasurat, in Bulgaria, la Yambol, Campionatul European de box feminin, la junioare si tineret. La acest turneu international au participat reprezentative foarte puternice cum sunt Rusia. Polonia, Ungaria, Danemarca si altele.
Rusia are de ani de zile loturi nationale de tineret si junioare care se pregatesc in centre specializate, in timp ce Romania si-a format lotul cu o saptamana inainte de a incepe competitia. Lotul Romaniei a fost format din 16 sportive, din care patru sportive au fost din Zalau, de la CSM IArmaturaI. Din staful tehnic au facut parte antrenorul principal al lotului Adrian Lacatus din Bucuresti, Ioan Popa antrenor secund si Silviu Muresan, arbitru intercontinental.
Pentru Ancuta Salajean (48 kg), la primul meci international, emotiile au fost mai mari decat concentrarea si a pierdut la mare lupta, in fata sportivei din Polonia, Aneta Stefaniak .
La 54 de kg, Sabina Papita, pretendenta lotului la medalia de aur, a avut o prestatie foarte slaba si a pierdut in preliminarii in fata danezei Nadim Diana.
La 57 de kg, Sorana Salajan, a boxat foarte bine, conducand pana in ultima secunda din repriza a doua. In final, pe fondul oboselii acumulate de Sorana, adversara ei din Ungaria, Nyitrai Kinga, a castigat partida cu 7-4.
La 70 de kg, Roxana Ciordas (foto), aduce singura medalie pentru Romania. Intrand direct in semifinale, ea a pierdut in fata viitoarei campioane europene, Marshal Savannah.
Antrenorul Ioan Popa s-a declarat foarte dezamagit de prestatia sportivelor: ILa acest Campionat European, miza prea mare a competitiei si presiunea care s-a format in jurul sportivelor a facut ca prestatia lor sa fie modesta. Pentru unele sportive acest turneu a fost primul concurs international, iar emotiile si-au spus cuvantulI, a incheiat Ioan Popa, antrenorul sectiei de box feminin de la CSM Zalau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut