Romeo Sarca: ”AJOFM este pentru ocupare, nu pentru plata somajului”

Caiet de reclamatii la dispozitia somerilor
Noul director coordonator al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, Romeo Sarca, incearca, prin diverse metode, sa imbunatateasca relatiile cu cetatenii si sa popularizeze serviciile oferite de agentie. De acum inainte, cei care sunt nemultumiti de felul in care au fost tratati de functionarii publici din cadrul institutiei, vor putea sa inscrie acest lucru intr-un Caiet de reclamatii si sugestii. “Am dispus ca la fiecare agentie locala din judet sa existe acel caiet de reclamatii, tocmai pentru a avea un feed-back de la cetateni asupra serviciilor oferite si asupra atitudinii angajatilor”, a declarat Sarca. Pana in prezent, nu a existat un astfel de caiet in care sa fie trecute toate nemultumirile somerilor sau eventuale sugestii, pentru o mai buna colaborare cu publicul. Oficialul ne-a mai spus ca au fost cateva reclamatii verbale referitoare la comportamentul unora dintre angajati, motiv care a stat la baza acestei decizii.
Mai bine in somaj decat la munca…?!
Alte reclamatii pe care le-a mai primit agentia sunt de la angajatori. Acestia notifica institutiei locurile de munca vacante pe care le au, iar somerii care indeplinesc conditiile pentru posturi sunt trimisi de agentie pentru angajare, societatii in cauza. Romeo Sarca ne-a spus ca unii angajatori l-au instiintat asupra faptului ca somerii trimisi pentru incadrare ii roaga sa nu-i angajeze, sa spuna ca nu sunt corespunzatori postului, pentru ca mai au cateva luni de somaj si prefera sa primeasca indemnizatia decat sa mearga la munca. In situatia de fata, directorul agentiei din Zalau aminteste somerilor ca “institutia este pentru ocuparea fortei de munca si nu pentru plata somajului, aceasta fiind ultima solutie pentru cei care nu-si gasesc un loc de munca”.
Urmeaza amenzile
De cand se afla la conducerea institutiei judetene, Romeo Sarca i-a identificat pe angajatorii care nu comunica agentiei locurile de munca vacante, desi au aceasta obligatie. Le-a trimis atentionari in scris, iar daca nu se vor conforma, vor primi amenzi cuprinse intre 3.000 si 5.000 de lei. Din pacate, nu exista si obligativitatea angajatorilor sa anunte agentia atunci cand locurile vacante se ocupa. Odata anuntate la agentie, acestea se pastreaza in baza de date timp de 30 de zile, insa s-a intamplat, nu o data, ca locul declarat vacant sa se ocupe intre timp. Conducerea agentiei va incerca sa rezolve problema, solicitanu-le angajatorilor sa notifice acest aspect.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *