Romanul, afacerist cu facultate

0
17

Barbat, 36-45 de ani, inginer, casatorit, fara copii. Acesta este portretul robot al omului roman de afaceri, potrivit Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.
In tara noastra, raportul dintre femei si barbati este mai echilibrat decat in Uniunea Europeana. Daca in restul statelor membre un sfert dintre intreprinzatori sunt femei, la noi, doamnele reprezinta o treime din totalul antreprenorilor. Asta si pentru ca numarul romancelor cu facultate este mult mai mare decat al barbatilor.
Din punct de vedere al studiilor urmate, peste 70 la suta dintre intreprinzatori au facultate. Si sub aspectul pregatirii profesionale, tara noastra difera mult de restul statelor din UE, procentul persoanelor cu pregatire tehnica fiind cu 60 la suta mai ridicat decat la vecini, ^premisa favorabila pentru amplificarea performantelor IMM-urilor in perioada urmatoare si pentru trecerea la economia bazata pe cunostinte^, conform CNIPMMR. Performantele firmelor sunt in mare masura conditionate de prioritatile asupra carora se focali-zeaza intreprinzatorii si managerii lor. Potrivit rezultatelor cercetarii, cele in clasamentul prioritatilor intra: amplificarea activitatii de marketing, diversificarea productiei, pregatirea intensa a fortei de munca, achizitia de tehnica noua, informatizarea activitatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.