Romanilor le transmitem sa fie in continuare responsabili, sa respecte masurile bune luate de Guvern si sa priveasca cu incredere in viitor

S-a incheiat Starea de Urgenta decisa in urma cu doua luni de presedintele Iohannis si de vineri, 15 mai, a fost declarata Starea de Alerta.

rn

Masurile avute in vedere pentru starea de alerta sunt cele puse in transparenta in urma cu cateva zile, referitoare la conduita de urmat pentru a preveni raspandirea virusului.

rn

Daca ne uitam la situatia in care suntem, este evident ca masurile luate au fost cele mai bune posibile, pentru ca astfel am limitat extinderea pandemiei de coronavirus si am reusit in tot acest timp sa fim una dintre tarile europene cu cel mai mic numar de decese la un milion de locuitori. Starea de urgenta declarata de Presedinte Romaniei a oferit Guvernului cadrul necesar pentru a lupta cu toate armele impotriva acestei epidemii.

rn

Datorita acestor masuri, sistemul de sanatate a rezistat in aceste luni grele. Nu am asistat la depasirea capacitatii de tratare a persoanelor care au fost infectate, mai ales ca au intrat in tara, din data de 23 februarie pana in data de 1 mai, 1.270.000 de romani, dintre care majoritatea au venit din tari care erau incadrate in zona rosie. Cu toate acestea, masurile luate de Guvern s-au dovedit cele corecte. Nimeni nu poate contesta ca Guvernul a facut fata acestor provocari care reprezinta o noutate pentru Romania. Niciun Guvern in ultimii 30 de ani nu a avut de gestionat o criza sanitara comparabila cu ce avem astazi.

rn

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a declarat Starea de Alerta, in cadrul situatiei de urgenta provocate de epidemia de coronavirus. Odata cu declararea starii de alerta, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va institui toate masurile necesare pentru a apara viata si sanatatea romanilor. Aceste masuri vor avea caracter de obligativitate si ele vor fi stabilite in baza OUG 21/2004, care reglementeaza situatiile de urgenta.

rn

Am ales sa continuam cu Starea de Alerta pentru a fi siguri ca nu exista niciun impediment legal care sa ne impiedice sa luam cele mai bune masuri pentru sanatatea romanilor. Masurile necesare in aceasta perioada vor fi adoptate de Comitetul National de Situatii de Urgenta. Fiecare ministru in parte, pe zona lui, va emite impreuna cu Institutul National de Sanatate Publica, ordinele privind normele de sanatate, de securitate a muncii, care trebuie respectate in toate activitatile. Astfel ne asiguram ca romanii sunt protejati atat pe strada, in magazine sau centre comerciale cat si la locul de munca. Nu lasam nimic la voia intamplarii. Am instituit reguli clare privitoare la circulatia in mijloacele de transport public, privind functionarea spatiilor comerciale, privind functionarea hotelurilor, privind functionarea saloanelor de infrumusetare si tuturor categoriilor de activitati pentru care se ridica restrictiile.

rn

Totodata, o noutate este ca premierul Romaniei isi va asuma conducerea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Din acest comitet mai fac parte Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Lucrarilor Publice, Ion stefan, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

rn

Romanilor le transmitem sa fie in continuare responsabili, sa respecte masurile bune luate de Guvern si sa priveasca cu incredere in viitor. impreuna vom depasi criza de sanatate provocata de noul coronavirus, impreuna vom depasi dificultatile economice create de pandemie si tot impreuna vom reusi sa reconstruim tara si sa o facem un loc mai bun pentru noi, pentru parintii si pentru copii nostri.

rn

Sursa foto – www.sgg.gov.ro

rn

Publicitate

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *