Legea privind stabilirea salariilor minime europene a fost aprobată de Guvern, la finele săptămânii trecute.

Actul normativ asigură transpunerea în legislația națională a Directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Proiectul de lege urmează să fie supus adoptării de către Parlamentul României în regim de urgență, iar salariul minim european ar putea fi implementat de la toamnă, cel mai probabil.

Salariul minim european este prevăzut, de asemenea, și în Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Urmărim protejarea puterii de cumpărare, un câștig salarial mediu brut cât mai apropiat de 50% din salariul mediu net pe economie și raportarea la productivitatea muncii. Reamintesc că, din 1 iulie, majorăm salariul minim de la 3.300 lei la 3.700 de lei și vor beneficia circa 1,8 milioane de angajați”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

„Salariul minim brut pe țară garantat în plată va fi actualizat anual în funcție de puterea de cumpărare, nivelul general al salariilor și distribuția acestora, rata de creștere a salariilor și productivitatea muncii la nivel național. Adecvarea acestui venit minim presupune ca salariul să nu fie mai mic de 50% din câștigul salarial mediu brut. În plus, proiectul de lege presupune întărirea rolului pe care îl au sindicatele și patronatele”, a explicat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

De asemenea, se prevede că Directiva UE se va aplica tuturor categoriilor de salariați, indiferent dacă aceștia își desfășoară activitatea în baza unui raport de muncă, raport de muncă cu caracter special (contract de mandat, contract de management, contract de activitate sportivă etc.) sau raport de serviciu.

Proiectul de act normativ mai prevede adoptarea unui plan de acțiune pentru promovarea negocierilor colective, pentru creșterea accesului salariaților la drepturi salariale negociate colectiv și la o acoperire a protecției prin contracte colective de muncă sau acorduri colective de muncă.

Se prevede, de asemenea, sancționarea nerespectării dispozițiilor privind garantarea în plată a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit prin act normativ, sau a nivelului salarial minim stabilit prin contractul colectiv de muncă aplicabil, cu amendă de la 3.000 de lei la 5.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a garantat în plată salariul minim brut.

De luna viitoare, salariul minim brut se majorează la 3.700 lei, față de 3.300 lei cât e în prezent.