octombrie 3, 2023

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur și în ianuarie 2021

1

Ministerul Finanțelor Publice emite, începând cu 4 ianuarie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,25%, 3,5% și 3,75%.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă calitatea.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. De asemenea, a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Câștigurile aferente titlurilor de stat nu sunt impozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de emitent, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 4 și 27 ianuarie de la unitățile Trezoreriei Statului, între 4 și 25  ianuarie prin Compania Națională Poșta Română, pentru mediul rural, și între 4 și 26 ianuarie pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe site-ul www.mfinante.gov.ro.

1 thought on “Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur și în ianuarie 2021

  1. Azi 30.12.2020 , brantner, n-a ridicat nici jumatate gunoiul de pe strada Cetatii din cauza orei matinale in jurul orei 8. Eu si vecinii mei am stat la poarta ca sa-l ridice la intoarcere , iar soferul a trecut cu 70-80 la ora si nici nu s-a uitat la noi si totul pe banii nostri.Problema e sa stim si noi cu aproximatie ora cand se ridica gunoiu deoarece vântul puternic le rastoarna ,iar ei nu-l strâng , tot noi trebuie sa-l strangem, de cateva ori pana vin ei , deobicei in jurul orelor 13-14.D-le primar, ce este greu sa se faca o programare , pe strazi, PENTRU CEI DE LA BRANTNER?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut