septembrie 28, 2022

Romanii din strainatate care doresc sa voteze la alegerile parlamentare se pot inscrie de azi in Registrul Electoral

Ministerul Afacerilor Externe și Autoritatea Electorala permanenta anunța începerea perioadei de înscriere în Registrul Electoral pentru alegatorii români cu domiciliul sau reședința în strainatate.

Începând de azi, 1 aprilie 2016, românii cu domiciliul sau re?edința în strainatate care doresc sa voteze la viitoarele alegeri parlamentare, prevazute pentru finalul acestui an și a caror data urmeaza sa fie stabilita, pot solicita înscrierea în Registrul Electoral. Perioada de înscriere se încheie cu aproximativ 3 luni înaintea datei alegerilor, în funcție de data stabilirii scrutinului.
Pașii pe care trebuie sa îi urmeze românii cu domiciliul sau reședința în stop_coloana strainatate pentru a se înscrie în Registrul Electoral, în vederea exercitarii dreptului de vot  prin corespondența sau la secțiile de votare înființate acolo unde se înregistreaza cel puțin 100 de cetațeni, sunt descriși în materialele informative alcatuite de AEP și MAE accesibile în secțiunile speciale de pe paginile de internet ale celor doua instituții. 

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.